Shape
carespot.gr
carespot.gr

10 μυστικά για να μην πονάς μετά το γυμναστήριο

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

25 Οκτωβρίου 2016

Εάν ξεκίνησες να γυμνάζεσαι και πιάστηκαν οι μύες σου, εκτός από τη σωστή προθέρμανση πριν την άσκηση και τις διατάσεις μετά την άσκηση, αυτά είναι τα 10 μυστικά για να μην πονάς μετά το γυμναστήριο. 


1) Φάε σωστά

Οι πονεμένοι σου μύες χρειάζονται κυρίως πρωτεΐνη μαζί με υδατάνθρακες και λίπη για να επιδιορθώσουν το πρόβλημα. Έτσι εάν ασκείσαι για να αποκτήσεις όγκο ή απλώς να χάσεις βάρος χρειάζεται μετά την προπόνηση να πιεις ένα ρόφημα πρωτεΐνης για να αποκαταστήσεις τους μυς σου. Δοκίμασε το Multi Amino της HEALTH AID. Αποτελείται από ένα συνδυασμό αμινοξέων που βοηθάει στις νευρολογικές και καρδιαγγειακές λειτουργίες, ενισχύει τη δόμηση των πρωτεϊνών και των μυϊκών ιστών του οργανισμού και είναι ιδανικό για μυϊκή αποκατάσταση. Η 100% Whey Protein Professional Pro Πρωτεΐνη της ANDERSON περιέχει ουδέτερες πρωτεΐνες συμπυκνωμένου γάλακτος, χωρίς λίπη και πρόσθετους υδατάνθρακες και λαμβάνεται πριν και μετά την προπόνηση.

2) Παρέμεινε ενυδατατωμένος

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω στην προπόνηση. Φρόντιζε να πίνεις άφθονο νερό γιατί αν είσαι αφυδατωμένος κατά την προπόνηση ο πόνος και το πιάσιμο στους μυς θα είναι έντονος. Ιδανική επιλογή το Hydrolytes της Power Health.

3) Βάλε πάγο ή κάτι ζεστό

Ο πάγος βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση του μυικού πόνου. Είναι καλύτερα να βάζεις πάγο κυρίως στις πρώτες 2 ημέρες μετά από μια σκληρή προπόνηση, για να μειώσεις τον πόνο. Επίσης κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Η θερμότητα μπορεί να σε απαλλάξει από πόνους των μυών, συσσωρεύοντας περισσότερο αίμα στην περιοχή που πονάει επιταχύνοντας έτσι την ανάκαμψη. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο για περίπου 10 λεπτά ή μπες στη σάουνα ή σε υδρομασάζ, που πιθανόν να έχει το γυμναστήριό σου. Επιπλέον δοκίμασε το ColdHot Comfort της 3M, ένα καινοτόμο προϊόν της σειράς Nexcare της 3Μ για την ανακούφιση από τον πόνο, που δρα χρησιμοποιώντας τη φυσική αντίδραση του οργανισμού στο ζεστό και στο κρύο. Παρέχει φυσική ανακούφιση από τον πόνο γρήγορα και αποτελεσματικά καθώς είναι  απόλυτα ασφαλές  για το σώμα και δημιουργεί μια αίσθηση χαλαρότητας και ευχαρίστησης. Χρησιμοποίησε το Cold Hot και ως παγοκύστη και ως θερμοφόρα! Επίσης, το Tol Velvet Cryotherapy Freezing Power Gel της PHARAMSEPT είναι ψυκτικό τζελ με εκχυλίσματα βοτάνων για άμεση λύση με τη δύναμη του πάγου. Σταματά τον πόνο για 3 έως 4 ώρες με την αίσθηση δροσιάς/παγώματος, απορροφάται γρήγορα και δεν λεκιάζει, δίνει άμεση αίσθηση δροσιάς.

4) Δοκίμασε Arnica

Όταν 82 μαραθωνοδρόμοι έλαβαν 5 χάπια άρνικα, δύο φορές την ημέρα πριν τον αγώνα, 2 φορές την ημέρα του αγώνα και 3 ημέρες μετά από το μαραθώνιο είχαν λιγότερο πόνο σε σχέση με τους δρομείς που δεν πήραν άρνικα. Αν δεν θέλεις να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με arnica τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Arnica Gel της PRO NATURA. Είναι μη λιπαρό, και μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές και τον πόνο που σχετίζεται με τους μικροτραυματισμούς των αρθρώσεων.

5) Πάρε CoQ10

Το CoQ10 ή συνένζυμο Q10 είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία των μυϊκών κυττάρων. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μειώνει τον πόνο κατά 50% η λήψη 100 mg CoQ10 ημερησίως. Δοκίμασε το CoQ10 Complex της TERRANOVA. Περιέχει μία μοναδική σύνθεση για μεγιστοποίηση της απορρόφησης του συνένζυμου Q10, με μείγμα βοτάνων Magnifood με ιπποφαές, ακάι μπέρρυ, αγκινάρα και φλοιό ρυζιού. Τα φυσικά έλαια που περιέχονται στο Magnifood, μεγιστοποιούν την απορρόφηση, τη βιοδιαθεσιμότητα, τη δράση και τη σταθερότητα του συνένζυμου Q10. Επιπρόσθετα εφοδιάζει τον οργανισμό με όλα τα οφέλη των φυσικών βιταμινών, μετάλλων, ένζυμων και συστατικών για μέγιστη απόδοση. Το Co Enzyme Q10 της LAMBERTS είναι σε μορφή ελαιώδους εναιωρήματος, μια φαρμακοτεχνική μορφή που συστήνεται από τους ερευνητές που ανακάλυψαν το συνένζυμο.

6) Κάνε ενεργητική αποθεραπεία

Η ενεργητική αποθεραπεία ουσιαστικά σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμένεις δραστήριος ακόμη και αν για σένα αυτό είναι επώδυνο. Αν για παράδειγμα οι μύες σου πονούν μετά το τρέξιμο, τότε βοήθησε στην αποκατάσταση περπατώντας. Αν έκανες προπόνηση για να τονώσεις το στήθος σου με βάρη κάνε push-ups, ασκήσεις που χρησιμοποιούν μόνο το σωματικό σου βάρος, για να μειώσεις τον πόνο στα χέρια και τους ώμους. Η ενεργητική αποθεραπεία στην ουσία απομακρύνει τον μυϊκό πόνο και την δυσκαμψία τονώνοντας την κυκλοφορία στους μυς χωρίς να τους επιβαρύνει κι άλλο.

7) Ξεκουράσου

Θα πρέπει να κάνεις μόνο 3 έως 4 προπονήσεις υψηλής έντασης την εβδομάδα, ενώ προαιρετικά αερόβια για 45 λεπτά τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Ενδιάμεσα χρειάζεται να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι καλά για να βοηθήσεις στην αποκατάσταση.

8) Κατανάλωσε τζίντζερ

Σύμφωνα με μελέτη οι ασκούμενοι που κατανάλωναν τζίντζερ αυτό συνέβαλε στη μείωση του μυικού πόνου κατά 25%.

9) Κάνε μασάζ

Μην το θεωρείς πολυτέλεια. Το μασάζ μειώνει την ένταση και ανακουφίζει από τον πόνο στους μυς. Αν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά κάνε ένα θεραπευτικό ή αθλητικό μασάζ για να μειωθεί γρήγορα ο μυϊκός πόνος. Διαφορετικά το Μπαλάκι Μασάζ της John's  μπορεί να βοηθήσει στην αποθεραπεία.

10) Πιες χυμό κεράσι

Τα φλαβονοειδή και οι ανθοκυάνες που περιέχουν τα κεράσια προλαμβάνουν τη μείωση του μυικού πόνου. Τουλάχιστον 2 βρετανικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός κερασιού επιταχύνει την ανάρρωση από την έντονη άσκηση.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .