Shape
carespot.gr
carespot.gr

Αιμορροΐδες: 5 λύσεις από τον ειδικό για να απαλλαγείς μια και καλή!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

4 Φεβρουαρίου 2017

Αιμορροΐδες. Μια συχνή και πολύ δυσάρεστη πάθηση των αγγείων στην περιοχή του πρωκτού κατά την οποία τα αγγεία διογκώνονται και δημιουργούν τοπικές φλεγμονές προκαλώντας έντονο πόνο και δυσφορία. Αφορά γυναίκες και άνδρες ενώ ούτε τα παιδιά αποτελούν εξαίρεση. Ο ΑλκιβιάδηςΠαππάς,χειρουργός - ειδικός στις παθήσεις πρωκτού και εντέρου, προτείνει 5 εύκολες λύσεις για να απαλλαγείς μια και καλή!


Ποιες είναι οι κατηγορίες τους

Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε εσωτερικές και εξωτερικές.

  • Οι εσωτερικές δεν είναι ορατές ενώ η αιμορραγία είναι το πιο κοινό σύμπτωμα.
  • Οι εξωτερικές είναι ορατές καθώς εμφανίζονται έξω από τον πρωκτό. Στην ουσία είναι φλέβες καλυμμένες από δέρμα που έχουν διογκωθεί και φαίνονται μπλε, δεν έχουν συμπτώματα ενώ όταν ερεθίζονται, γίνονται ερυθρές και ευαίσθητες.
  • Η ραγάδα πρωκτού, είναι μία λεπτή σχισμή που προκαλεί κνησμό, πόνο και αιμορραγία κατά την κινητοποίηση του εντέρου.


Ποια είναι τα συμπτώματα;

Αν και οι αιμορροΐδες είναι επώδυνες, δεν είναι απειλητικές για τη ζωή συχνά μειώνονται ή εξαφανίζονται, χωρίς θεραπεία. Αν όμως παρουσιάζεις συχνά αιμορροΐδες, μπορεί να εμφανίσεις συμπτώματα αναιμίας, όπως αδυναμία και χλωμό δέρμα λόγω της απώλειας αίματος (αν και αυτό είναι σπάνιο). Γενικά τα συμπτώματα των αιμορροΐδων περιλαμβάνουν:

  • φαγούρα γύρω από τον πρωκτό
  • ερεθισμός και πόνος γύρω από τον πρωκτό
  • επώδυνο πρήξιμο
  • βλέννες
  • επώδυνες κινήσεις του εντέρου
  • αιμορραγία


Τι προκαλεί τις αιμορροΐδες;

  • Η χρόνια δυσκοιλιότητα.
  • Η καθιστική ζωή ή η πολύωρη ορθοστασία.
  • Το οικογενειακό ιστορικό.
  • Το απότομο βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Η ελλιπής υγιεινή της πρωκτικής περιοχής.


Πώς μπορείς να απαλλαγείς από τις αιμορροΐδες;

1) Μούλιασε σε ζεστό νερό

Για να μειωθεί ο πόνος που σου προκαλούν μπες σε ζεστό νερό στην μπανιέρα για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε μέρα. Μπορείς επίσης να καθίσεις σε ένα ζεστό μπουκάλι νερό για να ανακουφίσεις τον πόνο που προκαλούν οι εξωτερικές αιμορροΐδες. Αν ο πόνος είναι αφόρητος, χρησιμοποίησε μία αλοιφή ή κρέμα για την ανακούφιση του καψίματος και της φαγούρας.

2) Πάρε ένα συμπληρώματα φυτικών ινών

Εάν έχεις δυσκοιλιότητα, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα συμπλήρωμα φυτικών ινών για να μαλακώσουν τα κόπρανα και η εκκένωση να γίνεται χωρίς πρόβλημα όπως το Psyllium Husk Fibre της HEALTH AID, που προέρχεται από υψηλής καθαρότητας φλοιό Ψυλλίου, που δεν έχει υποστεί ακτινοβολία και συμβάλει στην κινητικότητα και την ομαλή λειτουργία του εντέρου και της πέψης. Επίσης, δοκίμασε το Ρόφημα Βοτάνων για Αιμορροΐδες της NOVOMED. Με αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και επουλωτική δράση, ανακουφίζει άμεσα από τον πόνο και την ενοχλητική φαγούρα, αποτρέπει την αιμορραγία, εξαλείφει το οίδημα και το κάψιμο.

3) Δώσε σημασία στην καλή υγιεινή

Σε περιόδους έξαρσης της πάθησης είναι χρήσιμο να γίνεται τακτικός καθαρισμός της περιοχής ώστε να μειώνεται ο πόνος και να αποφεύγεται η έκθεση σε μικρόβια. Καθάριζε σχολαστικά την περιοχή του πρωκτού με ζεστό νερό κάθε μέρα αλλά μην χρησιμοποιείς σαπούνι επειδή μπορεί να επιδεινώσει τις αιμορροΐδες. Δοκίμασε τον Tol Velvet Hygienic Foam Wash της PHARMASEPT.Είναι υποαλλεργικός αφρός καθαρισμού με φυτικά εκχυλίσματα και pH 5.5, προστατεύει από ερεθισμούς, ξηρότητα, κακοσμία και μολύνσεις, ανακουφίζει από συμπτώματα κνησμού, δυσανεξίας και ερεθισμούς (εκχυλίσματα Λυγαριάς, Αμαμελίδας, συμπυκνωμένο Aloe vera), αποτρέπει προβλήματα τοπικής ξηρότητας (προβιταμίνη Β5, Sodium PCA, Sodium Lactate), προφυλάσσει από μικροοργανισμούς και μολύνσεις.

4) Χρησιμοποίησε ειδικά μαντηλάκια

Μη χρησιμοποιείς τραχύ χαρτί τουαλέτας όταν σκουπίζεσαι μετά από μια κένωση. Δοκίμασε τα Rectanal Aid Wipes της FREZYDERM για να έχεις άμεση ανακούφιση και κατάλληλη περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής του πρωκτού. Η περιοχή θα επουλωθεί άμεσα και η φλεγμονή θα καταπραϋνθεί, χάρη στα μοναδικά συστατικά που περιέχουν τα μαντηλάκια, ώστε να μην ερεθίζουν, αλλά να επουλώνουν και να ανακουφίζουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα του καθαρισμού. Δεν περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες και άρωμα και είναι κατάλληλα κατά την κύηση και τη γαλουχία. Τα Tol Velvet Hygienic Wet Wipes της PHARMASEPT προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τον κνησμό και τη φλόγωση, βαθύ καθαρισμό, περιποιούνται και ενυδατώνουν την ερεθισμένη περιοχή. Περιέχουν 50% εκχυλίσματα Hamamelis Virginiana με στυπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. 

5) Βάλε κάτι κρύο

Χρησιμοποίησε μια κρύα κομπρέσα η οποία μπορεί να μειώσει το πρήξιμο. Παυσίπονα, όπως η ιβουπροφένη και η ασπιρίνη μπορεί επίσης να σε ανακουφίσουν τον πόνο.

6) Πήγαινε στον πρωκτολόγο

Η θεραπεία για τις αιμορροΐδες έχει αλλάξει ριζικά. Ο γιατρός σου θα σου συστήσει μια θεραπεία με laser η οποία διαρκεί μόλις 15 λεπτά και δεν προκαλεί καθόλου πόνο. Η μέθοδος ονομάζεται αιμορροΐδοπλαστική με Laser και είναι ότι πιο σύγχρονο και ασφαλές έχει να επιδείξει η ιατρική επιστήμη και τεχνολογία για τη συγκεκριμένη πάθηση, παρέχοντας ανώδυνη και ασφαλή λύση στο πρόβλημα, χωρίς επιπλοκές.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

 

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .