Shape
carespot.gr
carespot.gr

Φλεβίτιδα - κιρσοί: ανακούφισε αποτελεσματικά τα πόδια από πόνο, βάρος, πρήξιμο

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Ιανουαρίου 2017

Η φλεβίτιδα και οι κιρσοί εμφανίζονται στα πόδια ως ένα ορατό πλέγμα αγγείων με τη μορφή κόκκινων και μπλε διακλαδώσεων. Πρόκειται για διάταση αγγείων του αίματος κάτω από το δέρμα. Αν δε την προσέξεις μπορεί να εξελιχθούν σε χειρότερης μορφής κιρσούς.


Τι μπορείς να κάνεις

Φόρεσε κάλτσες συμπίεσης

Είναι η πρώτη θεραπεία που δίνεται για να ανακουφιστείς από τα ενοχλητικά συμπτώματα, κυρίως στα αρχικά στάδια της νόσου, και στοχεύει στη μείωση του πλάτους της φλέβας με την εφαρμογή εξωτερικής πίεσης. Η πίεση επιταχύνει τη ροή του αίματος μέσα στη φλέβα μειώνοντας το πρήξιμο στα πόδια. Δοκίμασε τις Κάλτσες Φλεβίτιδας Κάτω Γόνατος Class I της ADCO, κατασκευασμένες από κυλινδρικό πλεκτό ελαστικό ύφασμα, ισχυρής πίεσης. Προσφέρει καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος και των μυών, άνεση στην κίνηση, χωρίς να σφίγγει το πόδι και είναι κατάλληλες για θρομβοφλεβίτιδα, λεμφοίδημα, εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, κιρσούς, ευρυαγγείες, κουρασμένα-πονεμένα πόδια. Επίσης οι ελαστικές ανδρικές κάλτσες φλεβίτιδας JOHN’S ξεκουράζουν τα πόδια, ανακουφίζουν από πόνους, προλαμβάνουν τους κιρσούς και τη φλεβίτιδα.H διαβαθμισμένη συμπίεση βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. 

Πρόσθεσε περισσότερα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σου

Οι κουμαρίνες, οι σαπωνίνες, οι ανθοκυανίνες, οι προκυανιδίνες και τα φλαβονοειδή μπορούν να μειώσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της φλεβίτιδας και να συμβάλλουν στην υγιή κυκλοφορία του αίματος, υποστηρίζοντας το φλεβικό σύστημα. Τονώνουν το κυκλοφορικό, έχουν φλεβοτονωτική δράση και ανακουφίζουν άμεσα ενώ ενδυναμώνουν τα τριχοειδή αγγεία. Δοκίμασε το V-Vein της HEALTH AID, ιδανικό για κιρσούς και φλεβίτιδα, συμβάλλει στην καλή υγεία του κυκλοφορικού συστήματος και στην ανακούφιση των κουρασμένων ποδιών. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες που βοηθούν στην σωστή ροή του αίματος και εμποδίζουν την δημιουργία θρομβώσεων. Το Antioxidant Αντιοξειδωτικό & Προστασία Ανοσοποιητικού της SMILE για την υγεία των τριχοειδών αγγείων: Βελτιώνει τις ευρυαγγείες και εξαφανίζει τους μώλωπες. Το CLASSICS Platinum Range Veinlegs της POWER HEALTH περιέχει εκχύλισμα φύλλων κόκκινης αμπέλου (τιτλοδοτημένο σε ανθοκυανίνες, ρεσβερατρόλη και ολικές πολυφαινόλες), μαζί με εκχυλίσματα ιπποκάστανου και μελίλωτου, καθώς και βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.


Ποιες θεραπευτικές μέθοδοι προτείνονται

  • Η σκληροθεραπεία: καταπολεμά τα διογκωμένα αγγεία με ενέσεις, αλλά δεν εξαλείφει την πιθανότητα να εμφανιστεί το πρόβλημα, από γειτονικά σπασμένα αγγεία. Απαιτείται να φοράς ένα ελαστικό καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης για λίγες μέρες όπως το Καλσόν Διαβαθμισμένης Συμπίεσης 140 Den της ADCO ή το Καλσόν Φλεβίτιδας της JOHN’S, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά.
  • Η θεραπεία με laser: συνήθως ενδοσκοπικό. Καταστρέφει τη φλεβίτιδα μέσω της θερμότητας, η οποία προκαλεί τη δημιουργία ουλώδη ιστού που τελικά κλείνει η φλέβα. Η αποτελεσματικότητά της περιορίζεται στα μικρού διαμέτρου αγγεία μόνο.
  • Η χειρουργική επέμβαση: Γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα το πρόβλημα. Εάν η φλέβα είναι κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, μπορεί να αφαιρεθεί με μια μικροσκοπική τομή που δεν χρειάζεται ράμματα.
  • Η καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες: Τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα με αυτά της χειρουργικής επέμβασης, αλλά υπάρχει λιγότερος κίνδυνος και πόνος.


9 tips για να προλάβεις τη φλεβίτιδα

1) Ακολούθησε μία ισορροπημένη διατροφή

Η κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα και η δυσκοιλιότητα αυξάνει τον κίνδυνο φλεβίτιδας καθώς το σφίξιμο αυξάνει την πίεση στην κοιλιά που με τη σειρά της προκαλεί πίεση στα πόδια. Κατανάλωνε αρκετές φυτικές ίνες (λαχανικά, φρούτα) και πίνε πολλά υγρά. Οι τροφές που βοηθούν σε περιπτώσεις φλεβίτιδας είναι τα μούρα, τα κεράσια, τα σταφύλια, το φαγόπυρο και τα κρεμμύδια. Επιπλέον το Diosmin της EPSILON HEALTH με φλαβονοειδή είναι χρήσιμο για τη διατήρηση της καλής λειτουργίας του φλεβικού συστήματος. Τα φλαβονοειδή που περιέχει, Διοσμίνη και Εσπεριδίνη, είναι γνωστά για την φλεβοτονική και αγγειο-προστατευτική τους δράση.Προτείνεται επικουρικά στην διαχείριση της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας. 

2) Πίνε ένα ρόφημα βοτάνων

Κάποια βότανα όπως ο κράταιγος και η αχιλλέα διεγείρουν την περιφερειακή κυκλοφορία, αυξάνοντας την ελαστικότητα των αγγείων, ελαττώνουν την υψηλή πηκτικότητα του αίματος και προλαμβάνουν την δημιουργία θρόμβων και συμβάλλει στην απορρόφηση των υπαρχόντων. Δοκίμασε το Ρόφημα Βοτάνων για Μείωση Κιρσών & Φλεβίτιδας της NOVOMED από σύμπλεγμα βοτάνων είναι ιδανικό για την ανακούφιση των ποδιών, τη μείωση εμφάνισης κιρσών και την ενδυνάμωση των φλεβών. Περιέχει κράταιγο, τζίντζερ, ζαμπούκος, αχιλλέα, αγριμόνιο.

3) Ασκήσου

Η άσκηση συμβάλλει στην υγεία του κυκλοφορικού συστήματος. Ιδανική άσκηση αποτελεί το περπάτημα.

4) Απέφυγε την ορθοστασία και την καθιστική ζωή

Μην καταπονείς τα πόδια σου πολύωρη ορθοστασία ή μην κάθεσαι για πολλές ώρες και μη σηκώνεις βαριά αντικείμενα.

5) Βάζε τα πόδια σου ψηλά

Για να βελτιώσεις το κυκλοφορικό σήκωνε τα πόδια σου πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σου: ξάπλωνε με τα πόδια πάνω σε μερικά μαξιλάρια.

6) Μην σταυρώνεις τα πόδια σου

Μειώνει την κυκλοφορία προς τα πάνω και πίσω στην καρδιά και αυξάνει την πίεση στις φλέβες των ποδιών.

7) Διατήρησε ένα φυσιολογικό βάρος

Το επιπλέον βάρος και η παχυσαρκία συμβάλλουν στην ανάπτυξη φλεβίτιδας.

8) Αν είσαι γυναίκα απέφυγε να φοράς ψηλοτάκουνα

Επίλεγε παπούτσια με λίγο τακούνι, περίπου 3 εκατοστά, επειδή δουλεύουν περισσότερο τους μύες της γάμπας, που είναι καλύτερο για τη ροή του αίματος στις φλέβες.

9) Μη φοράς πολύ στενά ρούχα

Πρόσεχε τα ρούχα σου να μη σε στενεύουν στη μέση, τα πόδια και την κοιλιά, επειδή μπορεί να μειώσουν τη ροή του αίματος.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .