Shape
carespot.gr
carespot.gr

Κάνουν όλα τα στοματικά διαλύματα την ίδια δουλειά;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

9 Οκτωβρίου 2016

Αν θέλεις να προσθέσεις στη στοματική σου υγιεινή  ένα στοματικό διάλυμα είναι σημαντικό να γνωρίζεις ακριβώς ποιο στοματικό διάλυμα σου ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μερικά φρεσκάρουν απλώς την αναπνοή σου, άλλα περιέχουν συστατικά που συμβάλλουν στην πρόληψη της οδοντικής πλάκας και άλλα συνιστώνται για μετά από κάποια χειρουργική στοματική επέμβαση. Επομένως δεν κάνουν όλα τα στοματικά διαλύματα την ίδια δουλειά!


Πώς να το επιλέξεις

Τα περισσότερα στοματικά διαλύματα περιέχουν εκχύλισμα μέντας και διαφέρουν από τα φαρμακευτικά προϊόντα που χορηγούνται για στοματικές παθήσεις. Για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το σωστό στοματικό διάλυμα, έχε αυτά τα σημεία στο μυαλό σου:

  • Με αλκοόλ: ναι ή όχι;

Το αλκοόλ είναι ένα συστατικό που περιέχουν πολλά στοματικά διαλύματα αλλά αυτό μπορεί να σου προκαλέσει πρόβλημα σε περίπτωση που έχεις ξηροστομία, επειδή διασπά τη βλέννα που διατηρεί την υγρασία του στόματος, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε κακή αναπνοή και δυσάρεστη αίσθηση. Το Στοματικό Διάλυμα Zero της LISTERINE, χωρίς οινόπνευμα, έχει λιγότερο έντονη γεύση από την κλασική σειρά LISTERINE. Με χρήση δύο φορές την ημέρα σε συνδυασμό με το βούρτσισμα καταπολεμά τα μικρόβια που προκαλούν οδοντική πλάκα και ουλίτιδα. Περιέχει φθόριο για προστασία από την τερηδόνα, προσφέρει δροσερή αναπνοή.

  • Αν έχεις κάποια ευαισθησία

Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τα συστατικά που περιέχονται στα  στοματικά διαλύματα δυσάρεστα, ειδικά εάν έχουν ευαίσθητα ούλα. Επίσης, ακόμη κι αν δεν έχουν ευαίσθητα ούλα μπορεί να διαπιστώσουν ότι είναι πιο ευαίσθητα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, εάν αναρρώνουν από μια οδοντιατρική διαδικασία. Αν έχεις ευαισθησία, προτίμησε κάποιο στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ ή με φυσικά συστατικά όπως αλόη και χαμομήλι για πιο ήπιο αποτέλεσμα. Το Στοματικό Διάλυμα Sensi Kin της KIN είναι κατάλληλο για στοματική υγιεινή σε περιπτώσεις οδοντικής υπερευαισθησίας όπως πόνο κατά το βούρτσισμα. Εξασφαλίζει επιπλέον προστασία από τερηδόνα και την διατήρηση των ουλικών ιστών. Δεν περιέχει αλκοόλη ενώ είναι κατάλληλο για άτομα που νιώθουν ευαισθησία στην επαφή κρύων ή ζεστών ροφημάτων.

  • Αν θέλεις προστασία από την οδοντική πλάκα

Αν η βακτηριακή πλάκα δεν απομακρυνθεί πλήρως με το βούρτσισμα, εξελίσσεται μέσα σε λίγες μέρες σε πέτρα, με εναποθέσεις αλάτων που προσκολλώνται στην αδαμαντίνη των δοντιών. Η παρουσία βακτηριακής πλάκας υπονομεύει την υγεία των ούλων και προκαλεί ερεθισμό, ερυθρότητα και ουλορραγία, συμπτώματα τα οποία συνοδεύονται από κνησμό και πόνο). Επίλεξε ένα στοματικό διάλυμα που να περιέχει ενεργά συστατικά για την αντιμετώπιση σχηματισμού της βακτηριακής πλάκας όπως τα αντιοξειδωτικά και το φθόριο. Το Φθοριούχο Στοματικό Διάλυμα κατά της Μικροβιακής Πλάκας & του Ερεθισμού των Ούλων FroiPlak της FROIKA περιέχει χλωρεξιδίνη 0.1% - Cetyl Pyridinium Chloride 0.03% και χρησιμοποιείται αναραίωτο για 15 ημέρες, 2-3 φορές την ημέρα για οδοντιατρικές θεραπείες, χειρουργικές επεμβάσεις, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, άφθες και αραιωμένο 30% για καθημερινή υγιεινή και πρόληψη σχηματισμού πλάκας. Επωφελείσου από το ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Στοματικό Διάλυμα Fluoride (500ml) & ΔΩΡΟ Οδοντόκρεμα Antiplaque (38ml) της ELGYDIUM. Το στοματικό διάλυμα  Elgydium με φθόριο και χλωροεξιδίνη καταπολεμά αποτελεσματικά τα βακτήρια τα οποία βρίσκονται στην πλάκα και στην πέτρα.Συνίσταται για την καθημερινή στοματική υγιεινή στις περιοχές που δεν είναι ευπρόσιτες στο βούρτσισμα. H οδοντόκρεμα Elgydium anti-plaque βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού βακτηριακής πλάκας και της συσσώρευσης πέτρας, τις κύριες αιτίες της τερηδόνας και της ουλίτιδας.

  • Αν το χρειάζεσαι για να καταπολεμήσεις την κακοσμία

Για να μειώσεις την κακοσμία του στόματος επίλεξε ένα στοματικό διάλυμα που να έχει ήπια αντισηπτική δράση, δεν περιέχει αλκοόλ. Το αλκοόλ ενοχοποιείται για πρόκληση ξηρότητας στο στόμα, καθώς διασπά τη βλέννα που διατηρεί την υγρασία του στόματος, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε κακή αναπνοή και δυσάρεστη αίσθηση. Το Στοματικό Διάλυμα με Ήπια Αντισηπτική Δράση με γεύση Πορτοκάλι ActiSept Orange της INTERMED είναι καθημερινό φθοριούχο στοματικό διάλυμα με ήπια αντισηπτική δράση, για την καθημερινή και αποτελεσματική καταπολέμηση των μικροοργανισμών που προκαλούν κακοσμία, πλάκα και φλεγμονές των ούλων καθώς και την ενίσχυση και προστασία της αδαμαντίνης των δοντιών. Δεν περιέχει οινόπνευμα και έχει υπέροχη γεύση πορτοκάλι που δεν καίει. Το Στοματικό Διάλυμα κατά της Κακοσμίας του Στόματος με Ήπια Γεύση Μέντας CB12 Mild εξασφαλίζει αναπνοή χωρίς δυσάρεστες οσμές, για 12 ώρες. Η πατενταρισμένη φόρμουλα έχει μια μοναδική σύνθεση που εξουδετερώνει και εμποδίζει τις ουσίες που προκαλούν την κακοσμία του στόματος. Η σύνθεση για το CB12 , η οποία έχει ερευνηθεί στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, είναι μοναδική.

  • Εάν θέλεις να αντιμετωπίσεις τερηδόνα και ουλίτιδα

Επιλέξτε ένα στοματικό διάλυμα που να περιέχει διγλυκονική χλωρεξιδίνη 0,2%. Αυτό εμποδίζει το σχηματισμό της μικροβιακής πλάκας, συμβάλλει στην καταπολέμηση των νόσων του περιοδοντίου και βοηθά στην ανάπλαση των αιμορραγούντων ούλων. Το Στοματικό Διάλυμα κατά της Τερηδόνας & της Ουλίτιδας Ortho της GUM είναι αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα ειδικά σχεδιασμένο για βελτιωμένη πρόληψη της διάβρωσης των δοντιών και προστασία από ερεθισμούς των ούλων, προλαμβάνει τη δημιουργία λευκών κηλίδων και κοιλοτήτων χάρη στον μοναδικό συνδυασμό φθορίου και ισομάλτης που προσφέρουν άριστη επαναμετάλλωση του σμάλτου των δοντιών, μειώνει τη συσσώρευση της πλάκας χάρη στην αντιβακτηριακή δράση του CPC και καταπραΰνει τα ούλα χάρη στα συστατικά από φυσικές πηγές που δεν προκαλούν ερεθισμό (βισαβολόλη, εκχύλισμα τζίντζερ, αλόη βέρα, βιταμίνη Ε).

  • Για μετά από περιοδοντική θεραπεία

Επίλεξε ένα που να περιέχει χλωρεξιδίνη που μειώνει τα παθογόνα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την αιμορραγία των ούλων και την πλάκα κατά 50% σε περιοχές δύσκολης πρόσβασης. Η χλωρεξιδίνη είναι ο πιο αναγνωρισμένος παράγοντας στη σύγχρονη οδοντιατρική και βοηθάει να πετύχεις τέλεια στοματική υγιεινή, ενώ η χλωροβουτανόλη ενισχύει τη δράση της χλωρεξιδίνης για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Το Στοματικό Διάλυμα Καθημερινής Χρήσης  Chlorhexil-F της INTERMED είναι φθοριούχο στοματικό διάλυμα, με ήπια αντισηπτική δράση για την καθημερινή υγιεινή περιποίηση της στοματικής κοιλότητας, τον αποτελεσματικό έλεγχο της ουλοοδοντικής μικροβιακής πλάκας, την ενδυνάμωση της αδαμαντίνης των δοντιών και την ενεργοποίηση του αμυντικού συστήματος των ούλων χάρη στη ποικιλία βοτάνων που υπάρχουν στη σύνθεσή του. Είναι απαραίτητο για την καθημερινή διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος μετά από περιοδοντική θεραπεία.

  • Εάν έχεις ξηροστομία

Επίλεξε κάποιο στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ. Το Aloe Dent Aloe Vera Mouthwash Στοματικό Διάλυμα Αντιβακτηριακό & Αντισηπτικό της OPTIMA χωρίς φθόριο, σακχαρίνη και αλκοόλ, φτιαγμένο από 100% πιστοποιημένη Αλόη και αιθέρια έλαια παρέχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση, προστατεύει τα δόντια και δροσίζει την αναπνοή. Ο συνδυασμός βιταμινών και βοτάνων που περιέχει προάγει την καλή υγεία των δοντιών και των ούλων.

  • Εάν ακολουθείς ομοιοπαθητική

Εάν κάνεις ομοιοπαθητική και θέλεις να φροντίσεις την στοματική σου υγιεινή πρέπει να αναζητήσεις ένα στοματικό διάλυμα που η σύνθεσή του θα είναι απαλλαγμένη από τις ουσίες που αντιδοτούν σε αυτή όπως το Φθόριο, τα αιθέρια έλαια, η σακχαρίνη, η μέντα, τα παράγωγα μινθόλης και η αιθυλική αλκοόλη. Το στοματικό διάλυμα Total με Δυόσμο & Πρόπολη της APIVITA είναι ένα φυσικό στοματικό διάλυμα, ιδανικό για ομοιοπαθητικούς, χωρίς οινόπνευμα και με πολύ ευχάριστη γεύση, με 97% φυσικά συστατικά. Εμποδίζει το σχηματισμό μικροβιακής πλάκας και ουλίτιδας χάρη στην πρόπολη, το εκχύλισμα νεραντζιού, τα αιθέρια έλαια λεμόνι και δυόσμο. Προστατεύει από την τερηδόνα χάρη στην πρόπολη, τα αιθέρια έλαια, το γαλακτικό ασβέστιο, προστατεύει από ερεθισμούς χάρη στο μύρο, το φασκόμηλο, την αλόη, χαρίζει δροσερή αναπνοή χάρη στα αιθέρια έλαια λεμόνι και δυόσμο. Το Homeopathy Στοματικό Διάλυμα για Ομοιοπαθητική Αγωγή της  FREZYDERM είναι μια ολοκληρωμένη στοματική φροντίδα για όσους ακολουθούν ομοιοπαθητική αγωγή καθώς η σύνθεσή της είναι απαλλαγμένη από τις ουσίες που αντιδοτούν σε αυτή. Η χρήση του στοματικού διαλύματος έχει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση, καταπολέμα την τερηδόνα, προστατεύει από την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα και ταυτόχρονα μειώνει την αιμορραγία των ούλων.


Προσοχή!

  • Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι πολλά συστατικά που περιέχονται στις οδοντόκρεμες, όπως το νάτριο για παράδειγμα, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το φθόριο του στοματικού διαλύματος, με αποτέλεσμα να χάνεται η δράση και των δύο. Για το λόγο αυτό, είναι προτιμότερο να περιμένεις τουλάχιστον μισή ώρα μετά το βούρτσισμα για να χρησιμοποιήσεις το στοματικό διάλυμα.
  • Σε εξειδικευμένες περιπτώσεις ή παθήσεις να ζητάς πάντα τη συμβουλή του οδοντογιατρού ή του φαρμακοποιού σου.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #CareSpot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .