Shape
carespot.gr
carespot.gr

Καταστράφηκαν τα μαλλιά σου το καλοκαίρι; Να πώς θα τα σώσεις!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

30 Αυγούστου 2017

Μετά το καλοκαίρι τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα και κατεστραμμένα από το θαλασσινό νερό, το χλώριο της πισίνας και τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Έτσι, τώρα το φθινόπωρο, τα μαλλιά σου είναι πιο ξηρά και εύθραυστα και έχουν άμεση ανάγκη από επανόρθωση, βαθιά θρέψη και ενυδάτωση. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και σώσε τα κατεστραμμένα σου μαλλιά μετά το καλοκαίρι. 


Πώς είναι η όψη των κατεστραμμένων μαλλιών

Το ξηρό δέρμα και ο έντονος κνησμός είναι τα πρώτα σημάδια ενώ μπορεί να εντοπίσεις ίχνη πιτυρίδας. Η απώλεια λάμψης και ζωντάνιας των μαλλιών, ο θαμπός τόνος, η ξηρότητα και η εύθραυστη τρίχα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά. Εάν πιστεύεις ότι καταστράφηκαν τα μαλλιά σου το καλοκαίρι, αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα σώσεις!

1) Αντικατάστησε την χαμένη τους υγρασία

Τα ξηρά μαλλιά είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι τον Σεπτέμβριο. Εάν τα μαλλιά σου παρουσιάζουν ξηρότητα και η τρίχα είναι πιο άγρια και σκληρή, οι ενυδατικές μάσκες μπορούν να σε βοηθήσουν. Η 3 Minute Reconstructor της AUSSIE, θα προσφέρει μια ανάσα δροσιάς στα ξηρά, ταλαιπωρημένα, διψασμένα μαλλιά σου. Τα χαλαρωτικά εκχυλίσματα αυστραλέζικης μέντας λειαίνουν την τρίχα, βοηθούν στη θεραπεία κατά της ψαλίδας και ηρεμούν τις αγριεμένες άκρες. Μετά τη χρήση του σαμπουάν, η μάσκα αναζωογονεί αμέσως την τρίχα, εξασφαλίζοντας θρέψη, τόνωση και επανόρθωση, ενώ προσφέρει διάρκεια και ένταση στο χρώμα. Κάνε αυτό το κόλπο για να διεισδύσουν τα συστατικά της μάσκας στην τρίχα: μετά το λούσιμο, εφάρμοσε τη μάσκα και βγες από το ντους. Στέγνωσε για λίγο τα μαλλιά σου με ένα σεσουάρ σε μέτρια θερμοκρασία επιτρέποντας στο προϊόν να διεισδύσει στην τρίχα. Μόλις τα μαλλιά σου ζεσταθούν άφησε τη μάσκα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνέ τα. Έχε υπόψη σου ότι είναι μύθος πως ο σκοπός της μάσκας είναι απλά να μαλακώνει την τρίχα. Παράλληλα δεσμεύει μεγάλες ποσότητες νερού στο σώμα και θρέφει τις ρίζες. Ωστόσο, όπως ακριβώς ένα σφουγγάρι, τα μαλλιά μπορεί να παραφουσκώσουν αν υπερβάλλεις με την υδάτωση. Γι΄αυτό 1 - 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να βάζεις μάσκα στα μαλλιά σου.

2) Ανανέωσε το χρώμα τους

Το αλάτι, ο ήλιος και το χλώριο προκαλούν σε ορισμένες αποχρώσεις μαλλιών (κυρίως ξανθές και κόκκινες) μία πρασινωπή ορειχάλκινη απόχρωση. Προκειμένου να αποκατασταθεί το χρώμα των μαλλιών σου αποκατάστησε τον τόνο της αρχικής απόχρωσής σου, προσθέτοντας περισσότερη λάμψη. Φρόντιζε να χρησιμοποιείς προϊόντα και σαμπουάν που προστατεύουν το χρώμα των μαλλιών σου όπως το PHYTOCITRUS Shampoo της PHYTO. Αυτό το σαμπουάν επαναφέρει τη λάμψη και τη ζωντάνια στα βαμμένα μαλλιά και στα μαλλιά με ανταύγειες. Το Shampoo Color Protect της FREZYDERM έχει πλούσια φυσική σύνθεση και όλα τα απαραίτητα συστατικά για να βελτιώσεις την υφή των μαλλιών και να αποκαταστήσεις την απαλότητά τους. Η τρίχα θα αναδομηθεί σε βάθος και θα χαρίσει στο σύνολο των μαλλιών δύναμη, λάμψη και αναζωογόνηση. Αύξηση αντοχής του χρώματος και της φυσικής λάμψης 46 % (κλινική μελέτη).

3) Ψάξε για ενυδατικά συστατικά

Ο κλιματισμός και η έκθεση στον ήλιο μειώνουν την υγρασία από τα μαλλιά. Προκειμένου να τα ενυδατώσεις και πάλι χρησιμοποίησε πανθενόλη και βιταμίνη Ε καθώς και άλλους ενυδατικούς παράγοντες όπως γλυκόζη, ceramides, εκχύλισμα ανθού βαμβακιού, μετάξι, πρόπολη, έλαια κ.λπ. Τα προϊόντα που περιέχουν αυτά τα συστατικά προσφέρουν υγρασία, προστατεύουν τα μαλλιά από τη θερμότητα και το styling και κάνουν την τρίχα πιο ελαστική, ώστε να είναι λιγότερο επιρρεπή στα σπασίματα. Τα κορυφαία προϊόντα που περιέχουν αυτά τα συστατικά είναι:

  • EXPERT COLLECTION Age Defy Conditioner της PANTENE. Ένα conditioner που χάρη στο μοναδικό συνδυασμό 3 συστατικών προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα στην επιδερμίδα και στην τρίχα και μια εξειδικευμένη λύση τα κατεστραμμένα, εύθραυστα μαλλιά που πιθανώς να εμφανίζουν και συμπτώματα αδυνατίσματος.
  • Hair Repair Conitioner της FREZYDERM, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που θα θρέψουν σε βάθος την τρίχα, θα βοηθήσουν στην αναδόμησή της, θα την προστατεύσουν από φθορές, όπως το σπάσιμο των μαλλιών και θα χαρίσουν εύκολο χτένισμα. Περιέχει φυσικά συστατικά που βοηθούν στη φυσική εξέλιξη και υγεία της τρίχας και στη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης σταθερών και στην ενίσχυση της τρίχας κατά 44%! Θα δείτε άμεση αύξηση ελαστικότητας και ενυδάτωσης κατά 93% (κλινική μελέτη) και ευκολία χτενίσματος κατά 100%!
  • DERCOS Nutri Κρέμα Θρέψης & Επανόρθωσης της VICHY. Περιέχει Céramides, αντίγραφα των φυσικών κεραμιδίων, τα οποία εισχωρούν στα λέπια της τρίχας και αναπληρώνουν το φυσικό δομικό συστατικό των μαλλιών ενισχύοντας τη συνοχή της ανώτερης στιβάδες που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τα μαλλιά.

4) Χτένισέ τα με τον σωστό τρόπο

Για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το σπάσιμο χρησιμοποίησε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και μια χτένα με χοντρά και αραιά δόντια. Λούσε πρώτα τα μαλλιά σου με ένα σαμπουάν όπως το Σαμπουάν για Ξηρά/Αφυδατωμένα μαλλιά με Αμύγδαλο & Λινάρι της KORRES που θα ενυδατώσει και θα θρέψει τα μαλλιά αποτελεσματικά και θα σε βοηθήσει να έχεις ένα πιο εύκολο χτένισμα. Χρησιμοποιώντας τη βούρτσα χτένισε προσεκτικά τα μαλλιά πριν το λούσιμο, ξεκινώντας από το ύψος του λαιμού και ανεβαίνοντας σιγά-σιγά προς την κορυφή του κεφαλιού. Μετά το λούσιμο άπλωσε ένα conditioner  πλούσιο σε θρεπτικά έλαια, μαλακτικά και λειαντικά συστατικά, όπως το OBLEPIKHA Conditioner της NATURA SIBERICA με βάση το ιπποφαές για να χαρίσεις βαθιά επανόρθωση, προστασία και εντατική ενυδάτωση στα μαλλιά σου. Το Conditioner για Εντατική Ενυδάτωση θα επανορθώσει τη δομή της τρίχας και θα τις προστατέψει από την έκθεση σε θερμότητα κατά τη διάρκεια του θερμού styling. Άφησέ το 2-3 λεπτά να δράσει. Ξέπλυνέ το και αφού χτενίσεις τα μαλλιά κάνοντας απαλό μασάζ και με τη βοήθεια της χτένας ξεμπέρδεψε τα μαλλιά σου και ταμποναρέ τα με μια πετσέτα απλώνοντας και ένα δεύτερο leave-in κοντίσιονερ από τη ρίζα ως τις άκρες.

5) Βάλε λάδι

Το βράδυ μην ξεχνάς να αφιερώνεις ένα λεπτό για τις άκρες των μαλλιών, που είναι οι πιο ταλαιπωρημένες. Επίσης 2-4 σταγόνες από ένα λάδι μαλλιών ή κάποιο στοχευμένο serum αρκούν για να κάνουν θαύματα στα μαλλιά μέσα σε ένα μόλις λεπτό. Προτιμότερα είναι τα ανάλαφρα λάδια, που προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση, τιθασεύουν τα μαλλιά και χαρίζουν λαμπερό, άψογο φινίρισμα. Δοκίμασε το Rescue Hair Oil της APIVITA που προσφέρει εντατική θρέψη και ενυδάτωση. Το έλαιο θρέψης και επανόρθωσης από την Apivita δε θα αφήσει κανένα ίχνος λιπαρότητας και θα απορροφηθεί αμέσως με την άμεση προστασία και φροντίδα της τρίχας. Επίσης το PHYTOELIXIR Huile Subtile Nutrition της PHYTO περιέχει έλαια καμέλιας, karanja, κρόκου αυγού και φύτρου καλαμποκιού που προσφέρουν ασύγκριτη λάμψη και ελαστικότητα στα μαλλιά ενώ τρέφουν σε βάθος την τρίχα.

6) Μείωσε το φριζάρισμα

Ελάττωσε το φριζάρισμα χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα ενυδατικά προϊόντα (leave in κοντίσονερ και σέρουμ). Απόφυγε τα σαμπουάν που δίνουν όγκο, μην στεγνώνεις τα μαλλιά τρίβοντας με τη πετσέτα και μην χρησιμοποιείς προϊόντα styling που περιέχουν οινόπνευμα. Να θυμάσαι ακόμη ότι το καυτό νερό ξηραίνει τα μαλλιά. Προτίμησε το χλιαρό ή το κρύο νερό για να λούζεσαι. Δοκίμασε το Frizz Miracle Shampoo της AUSSIE. Με σύνθεση από φύλλα Αυστραλέζικου ευκαλύπτου, βοηθά στον έλεγχο του στατικού ηλεκτρισμού και του φριζαρίσματος, αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και λαμπερά. Τα φύλλα του Αυστραλέζικου ευκαλύπτου έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες, που βοηθούν στην λείανση της τρίχας και χαρίζουν στα μαλλιά μια αίσθηση απαλότητας.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .