Shape
carespot.gr
carespot.gr

Μην... τρώγεσαι με τα νύχια σου: Tips για φθινοπωρινή υγεία και λάμψη

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Σεπτεμβρίου 2021

Η εντυπωσιακή αλλαγή του κλίματος με τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και ύστερα τον χειμώνα ταλαιπωρεί το σώμα σου, πέρα από την ψυχολογία σου. Και δεν είναι μόνο το δέρμα ή τα μαλλιά σου που έχουν ανάγκη έξτρα περιποίηση. Αναρωτήθηκες τι πρέπει να κάνεις με τα νύχια σε χέρια και πόδια; Αν νομίζεις ότι δεν έχουν σοβαρές ανάγκες, κάνεις λάθος. Όταν λέμε περιποίηση δεν εννοούμε το βάψιμο και το αισθητικό σκέλος. Τα νύχια είναι ένα ζωντανό κομμάτι του οργανισμού και έχουν ανάγκες. Χρειάζεται λοιπόν να προμηθευτείς τα κατάλληλα προϊόντα για να τα διατηρήσεις υγιή και να μην επιτρέψεις να γίνουν εύθραυστα και να σπάσουν. Τι είναι αυτά που χρειάζεσαι;


  • Απαλή λίμα: Η τακτική χρήση μιας απαλής λίμας στα νύχια σου συστήνεται ανεπιφύλακτα. Έτσι διατηρείς το σωστό σχήμα και παράλληλα δεν τα τραυματίζεις όπως συμβαίνει όταν τα κόβεις. Αυτό συστήνεται και στις μητέρες που έχουν μωρά, να λιμάρουν τα νύχια των παιδιών αντί να τα κόβουν με ψαλίδι ή νυχοκόπτη που είναι και πιο επικίνδυνο.
  • Δυναμωτικό: Απαραίτητο είναι το δυναμωτικό νυχιών. Τσεκάροντας προσεκτικά τα διαθέσιμα προϊόντα θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν ουκ ολίγα εξαιρετικά που ενυδατώνουν ή αναπλάθουν τα νύχια. Κάπως έτσι τα νύχια σου από αδύναμα και εύθραυστα γίνονται πιο σκληρά και υγιή. 
  • Ενυδάτωση: Είτε σε μορφή λαδιού, είτε σε μορφή κρέμας, υπάρχουν προϊόντα που φροντίζουν για την ενυδάτωση τόσο του νυχιού όσο και του δέρματος γύρω απ' αυτό. Κάθε αισθητικός συστήνει συγκεκριμένα προϊόντα για υγιή και ανθεκτικά νύχια. Τα συστατικά που περιέχουν μαλακώνουν και θρέφουν τα νύχια αλλά και το δέρμα γύρω τους. 


Πέρα από τα προϊόντα για την ενυδάτωση και την ενδυνάμωσή τους, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζεις και κάποια άλλα πράγματα για την υγεία των νυχιών σου. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες του «μην». Μην τα φέρνεις σε μεγάλη επαφή με το νερό και ειδικά με το καυτό νερό. Π.χ. όταν πλένεις τα πιάτα στο χέρι χρησιμοποίησε χλιαρό νερό και μην καθυστερείς, κάνε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Επίσης, όταν τα λιμάρεις δώσε τους κάπως στρογγυλό σχήμα, όχι τετράγωνο γιατί έτσι γίνονται πιο ανθεκτικά. Σημαντικό είναι και να αποφεύγεις να τα... δαγκώνεις. Είναι μια πολύ κακή, ανθυγιεινή συνήθεια. 


Extra care: Μπορεί να σας ενοχλούν αλλά καλό είναι να μην κόβετε τις παρανυχίδες. Αντιθέτως ενυδατώστε με λάδι / κρέμα ή ακόμα και βαζελίνη ώστε να μαλακώσουν και σε μερικές μέρες τα δάχτυλά σας θα έχουν εντελώς άλλη εικόνα. Και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να υποστείτε κάποια λοίμωξη από το κόψιμο παρανυχίδων. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .