Shape
carespot.gr
carespot.gr

Μυικοί πόνοι: 7 τρόποι για να τους αντιμετωπίσεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

18 Ιανουαρίου 2017

Πιάστηκε ο αυχένας σου; Νιώθεις πόνο και δυσκαμψία στη μέση; Έχεις μυικές κράμπες στα πόδια; Πονάς όταν κινείσαι; Αν οι μυικοί πόνοι σε εξαντλούν αυτοί οι 7 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να τους αντιμετωπίσεις και να πεις «αντίο» στον μυικό πόνο.


Πού οφείλονται οι μυικοί πόνοι

  • Σε τραυματισμό, λόγω έντονης προπόνησης.
  • Σε καταπόνηση, λόγω καθιστικής εργασίας ή στρες.
  • Σε κακή στάση του σώματος.
  • Σε κάποια πάθηση όπως η ινομυαλγία, ένα σύνδρομο που επηρεάζει τους μύες και τους ιστούς του σώματος και εκδηλώνεται με κόπωση, προβλήματα ύπνου και πόνο.
  • Σε κάποια λοίμωξη, όπως η γρίπη.
  • Σε αυτοάνοσο νόσημα όπως ο λύκος, πάθηση κατά το οποίο το ανοσοποιητικό επιτίθεται στους υγιείς ιστούς του σώματος.
  • Σε χρόνια φλεγμονή των μυών.

7 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους μυϊκούς πόνους

1) Ξεκουράσου

Εάν ο μυϊκός πόνος οφείλεται σε κάποιον τραυματισμό φρόντισε να ξεκουράσεις την πάσχουσα περιοχή. Και μετά να δέσεις το σημείο. Βάλε πάγο τις πρώτες 24 ώρες για να μειώσεις οίδημα και φλεγμονή. Το Tol Velvet Cryotherapy Freezing Power Gel της PHARAMSEPT είναι ένα ψυκτικό τζελ με εκχυλίσματα βοτάνων όπως Ilex, Άρνικα, Αρπαγόφυτογια άμεση λύση με τη δύναμη του πάγου. Σταματά τον πόνο για 3 έως 4 ώρες, απορροφάται γρήγορα και δεν λεκιάζει. Το Biofreeze Gel της PERFORMANCE HEALTH, ανακουφίζει αποτελεσματικά πόνους μυών και αρθρώσεων βασιζόμενο στις ευεργετικές ιδιότητες της Κρυοθεραπείας η οποία είναι γνωστή και ως «Η ψυχρή μέθοδος». Εφαρμόζεται σε φλεγμονές, πόνους μυών και αρθρώσεων, πόνους στην πλάτη, υπερκόπωση.

2) Πάρε μαγνήσιο

Η έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό είναι η βασική αιτία για μυϊκές κράμπες στις γάμπες. Επιπλέον, το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία των επινεφριδίων και για την ομαλοποίηση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το στρες, ενώ παράλληλα προάγει την ομαλή παραγωγή ενέργειας στο σώμα. Το Magnesium Citrate της Solgar συμβάλλει στην ανακούφιση από την κούραση και το αίσθημα κόπωσης και στην ομαλή λειτουργία των μυών με αποτέλεσμα να μειώνει τις κράμπες. Το CAPS Magnisol Μαγνήσιο 188mg της JOHN NOA είναι απαραίτητο για τη μυϊκή και νευρική λειτουργία ενώ το Magnesium της POWER HEALTH είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, έχει αντιστρές ιδιότητες και είναι ευεργετικό στις μυϊκές κράμπες.

3) Βάλε επιθέματα για τον πόνο

Το επίθεμα για τον πόνο Pain Patch της PHARMASEPT είναι ένα ιατρικό προϊόν που έχει μελετηθεί για να εκμεταλλεύεται όσο τον δυνατόν καλύτερα τις ευεργετικές δράσεις των συστατικών του (Αρπαγόφυτο, Άρνικα & Ιτιά), προστατεύοντας τις περιοχές του σώματος που πάσχουν από μυϊκούς πόνους, πόνους των αρθρώσεων, συσπάσεις, ρευματικούς πόνους, αθλητικούς τραυματισμούς, αυχενικούς πόνους και οσφυαλγίες. Το Counter Plast Menthol της PHARMA SWISS, χάρη στη μινθόλη και στα αιθέρια έλαια WinterGreen, μέντας και θυμαριού, ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και τραυματισμούς από άθληση, ενώ προσφέρει μία αίσθηση δροσιάς που διαρκεί. 

4) Απόφυγε να σηκώνεις βαριά αντικείμενα

Ο μυϊκός πόνος μπορεί να προκληθεί από την υπερπροσπάθεια, τη σκληρή άσκηση, όταν σηκώνεις ένα βαρύ αντικείμενο ή κάνεις μία απότομη κίνηση. Σε κάθε περίπτωση το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν αισθανθείς μυϊκό πόνο, είναι να σταματήσεις κάθε δραστηριότητα που κάνεις. Απόφυγε να σηκώνεις βαριά αντικείμενα ή να κάνεις έντονη κίνηση, αγνοώντας τον πόνο, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιδεινώσεις τη ζημιά και να χρειαστείς περισσότερο χρόνο αποθεραπείας. Η Θεραπεία Ηλεκτρομαγνητικών Παλμών Acti Patch είναι κατάλληλη για μυοσκελετικούς πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος. Το ActiPatch είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην εξάλειψη των μυϊκών πόνων, χωρίς να απαιτείται η συγχορήγηση φαρμάκων με ανεπιθύμητες ενέργειες. Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρει 720 ώρες συνολικής λειτουργίας (on-off διακόπτης), είναι ιδιαίτερα λεπτό και ελαφρύ, μπορεί να εφαρμοστεί με άνεση σε διάφορα σημεία του σώματος, ενώ το θεραπευτικό αποτέλεσμα εμφανίζεται άμεσα.

5) Κάνε ήπιες διατάσεις

Οι διατάσεις ανακουφίζουν από την ένταση των καθημερινών δραστηριοτήτων, αποσυμφορούν από το στρες, χαλαρώνουν τους μυς και μειώνουν τους πόνους που οφείλονται σε πιασίματα, έντονη σωματική δραστηριότητα, άσκηση μετά από αποχή στην άσκηση ή υπερβολική καταπόνηση. Εκτός από διατάσεις, και το μασάζ ενισχύει τη ροή του αίματος στην περιοχή και βοηθά τον μυ να μην παραμένει σκληρός, βελτιώνοντας σημαντικά τον μυϊκό πόνο. Δοκίμασε το Λάδι Μασάζ Σώματος με Καλέντουλα της WELEDA.

6) Δοκίμασε την ψυχοθεραπεία

Η κατάθλιψη προκαλεί μυϊκούς πόνους όπως και οι αγχώδεις διαταραχές, οι φοβίες, οι κρίσεις πανικού και το έντονο στρες. Σε συνθήκες στρες, οι μύες συσπώνται (τεντώνονται). Η σύσπαση αυτή για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους (κεφαλαλγίες τάσεως), ημικρανία και διάφορους μυϊκούς πόνους (π.χ. πόνο στη μέση). Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει και να σε ανακουφίσει από το στρες και άλλες αγχώδεις διαταραχές.

7) Πάρε αναλγητικά

Ανάλογα με την ένταση του πόνου πάρε αναλγητικά. Επίσης, τα αντιφλεγμονώδη, όπως η ιβοϋπροφαίνη, μειώνουν τη φλεγμονή στους μύες.

Προσοχή: Επισκέψου τον γιατρό σου εάν ο μυϊκός πόνος:

Επιμένει παρά την ξεκούραση, την εφαρμογή πάγου κ.λπ., συνοδεύεται από εξανθήματα στο δέρμα, από έντονο κοκκίνισμα ή πρήξιμο ή εκδηλωθεί μετά τη λήψη νέας φαρμακευτικής αγωγής.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .