Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ψείρες και παιδιά:Χτύπα τον εχθρό στη ρίζα με 7 κινήσεις!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

18 Ιανουαρίου 2017

Παραπονιέται το παιδί σας για φαγούρα στο κεφάλι κι αυτή δεν έχει δερματική αιτία αλλά την προκαλούν απρόσκλητοι... επισκέπτες; Κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν 7 αποτελεσματικοί τρόποι οι ψείρες να τραπούν άμεσα σε φυγή. 


Μάθε τον εχθρό σου

Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας έχει ονομάσει την 31η Ιανουαρίου ως «Εθνική Ημέρα Καταπολέμησης των Παρασίτων». Και αυτό για να προτρέψει τους γονείς να ελέγξουν τα κεφάλια των παιδιών για ψείρες και κόνιδες, προκειμένου να προλάβουν την «επιδημία». Αν και η εμφάνιση ψείρας δεν προκαλεί μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας ωστόσο χρειάζεται να απαλλαγεί το παιδί από αυτές. Οι ψείρες κάνουν την εμφάνισή τους πιο συχνά στα παιδιά από ότι στους ενήλικες, προσβάλλουν συχνότερα τα κορίτσια από ότι τα αγόρια και μεταδίδονται πανεύκολα από παιδί σε παιδί λόγω της επαφής των κεφαλιών τους, μέσω αντικειμένων κοινής χρήσης όπως είναι οι βούρτσες, πετσέτες, ακόμη κι από τα ρούχα που κρέμονται στις κρεμάστρες στο σχολείο ή τους παιδικούς σταθμούς. Η ψείρα έχει την ικανότητα να επιβιώσει έως και 55 ώρες μακριά από το δέρμα του ξενιστή και φυσικά δεν πετά αλλά ούτε και μεταδίδεται μέσω κατοικίδιων στους ανθρώπους. Με 6 πόδια που μοιάζουν με αγκίστρι και τεράστια επιμονή, κολλάνε πάνω στο τμήμα της τρίχας κοντά στο κρανίο και διαιωνίζουν το είδος τους με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, 6 φορές την ημέρα, προκαλώντας έντονο κνησμό (φαγούρα). Τέλος, να θυμάσαι ότι, όταν εμφανίζεται ψείρα στο κεφαλάκι του παιδιού σου αυτό δε σημαίνει ότι οφείλεται σε κακή ή ελλιπή υγιεινή αφού οι ψείρες αποφεύγουν τα βρώμικα μαλλιά επειδή δυσκολεύονται να τραφούν. Οι αποτελεσματικές θεραπείες που θα βρεις στο φαρμακείο, το σημείο φροντίδας, θα τις απομακρύνουν με ασφάλεια. 


Χτύπα τον εχθρό στη ρίζα με 7 κινήσεις!


1η κίνηση: Δώσε σημασία στην πρόληψη

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τις ψείρες είναι η πρόληψη. Αν το παιδί σου έχει μακριά μαλλιά φρόντισε να είναι πάντα δεμένα στο σχολείο. Επίσης, μπορείς να ρίξειςμία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας στη χτένα του παιδιού κάτι που απωθεί τις ψείρες. Παρόμοια δράση έχουν τα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, tea tree και δεντρολίβανου.Στο φαρμακείο θα βρεις προϊόντα πρόληψης που δεν περιέχουν τοξικά και χημικά εντομοκτόνα και βασίζονται σε έναν μηχανισμό δράσης, φιλικό προς το τριχωτό της κεφαλής και δεν επιτρέπει στις ψείρες να αντισταθούν.Δοκίμασετο Easy Lice Spray της REALCAREΕίναι ένα προληπτικό spray με φυσικά αιθέρια έλαια όπως τερπινεόλης, λευκού θυμαριού, ευκαλύπτου, neem και με προστατευτικούς και καλυπτικούς παράγοντες όπως η πανθενόλη. Το spray αυτό λειτουργεί με την μέθοδο φραγμού δηλαδή δεν επιτρέπει στις ψείρες και τις κόνιδες να αγκιστρωθούν στα μαλλιά. Συνιστάται η χρήση του όλες τις εποχές που βρίσκεται σε έξαρση το σύμπτωμα. Επίσης μπορεί να γίνει καθημερινή χρήση του spray. Το Tol Velvet School Cologne της PHARMASEPT περιέχει φυσικά αιθέρια έλαια (Λεβάντα, Ευκάλυπτος, Κιτρονέλλα, Tea Tree Oil) και πρωτεΐνες μεταξιού που φροντίζουν και θρέφουν τα μαλλιά. Απωθεί τις ψείρες, σταματά την αναπαραγωγή τους και την εξάπλωση από άτομο σε άτομο. Ανακουφίζει το δέρμα του κεφαλιού (Aloe vera, Αλλαντοΐνη, εκχύλισμα Χαμομηλιού).

2η κίνηση:  Δοκίμασε τοπικά αντιφθειρικά χωρίς εντομοκτόνα

Αρκετά αντιφθειρικά προιόντα περιέχουν φυσικά συστατικά στις συνθέσεις τους που διαπερνούν το αναπνευστικό σύστημα της ψείρας, η οποία πεθαίνει από ασφυξία και αφυδάτωση. Ακολούθησε προσεχτικά τις οδηγίες που εσωκλείονται στα σκευάσματα και μην ξεπερνάς τη διάρκεια εφαρμογής τους. Το Spray Αγωγή Κατά των Φθειρών 100ml + Κτένα της PARANIX είναι μία ολοκληρωμένη αγωγή κατά των ψειρών, η οποία αποτελείται από μία ψεκαζόμενη λοσιόν και μία ειδική κτένα με λεπτά μεταλλικά δόντια, η οποία απομακρύνει αποτελεσματικά τις κόνιδες. Η αποτελεσματικότητα του Paranix έχει  αποδειχθεί κλινικώς στα Πανεπιστήμια του Μαϊάμι (ΗΠΑ), του Παρισιού και της Ιερουσαλήμ. Αποτελείται από έλαια γλυκάνισου και καρύδας, το αιθέριο έλαιο Ylang-ylang έχει καταπραϋντική δράση στο δέρμα της κεφαλής. Επίσης το Fleriana Φυσικό Αντιφθειρικό Σαμπουάν για Ψείρες & Κόνιδες της POWER HEALTH. Η άμεση δράση του βασίζεται στο μείγμα φυτικών ελαίων από καρύδα (φυτό cocos nucifera) που περιέχει, το οποίο έχει την ικανότητα να εμποδίζει τις αναπνευστικές οδούς της ψείρας, αλλά και της κόνιδας, με αποτέλεσμα αυτές να πεθαίνουν με ασφαλή τρόπο από ασφυξία.

Η Αντιφθειρική Λοσιόν με Μηλόξυδο & Δώρο Σαμπουάν της KORRES αποτελείται από μία lotion και ένα σαμπουάν με φυσικό εκχύλισμα μηλόξυδου. Το Μηλόξυδο και τα εκχυλίσματα Δενδρολίβανου, Φασκόμηλου, Θυμαριού και Λεβάντας βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών, ενώ παράλληλα καταπραΰνουν το ευαίσθητο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής και ανακουφίζουν από το αίσθημα κνησμού. 

3η κίνηση:  Λούσε τα μαλλιά του με το σωστό σαμπουάν

Για να απαλλαγείς από τον εχθρό εκτός από την αντιφθειρική αγωγή θα χρειαστεί θεραπεία με ειδικό σαμπουάν. Το Shampoo 10’ Σαμπουάν για Ψείρες & Κόνιδες της Licatack δρα σε 10 λεπτά και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ψείρες κεφαλής, χωρίς να χρειάζεται να το ξεπλύνεις με άλλο σαμπουάν. Χρησιμοποιείται όπως ένα κανονικό σαμπουάν. Υψηλής αποτελεσματικότητας σε κλινικές δοκιμές και ασφαλές με φυσικής προελεύσεως συστατικά. Το Elimax Anti-Lice Shampoo της ELIMAX είναι το πρώτο προϊόν NEAΣ ΓΕΝΙΑΣ με δράση 2 σε 1 στην αγορά των αντιφθειρικών προϊόντων. Το σαμπουάν Elimax εξοντώνει ψείρες και κόνιδες 100% αποτελεσματικά και ταυτόχρονα, κρατάει τις ψείρες μακριά από τα μαλλιά. Η υπό πατέντα σύνθεσή του βασίζεται στην παρουσία ενός ειδικού πολυμερούς ελαίου και σε έναν προστατευτικό παράγοντα (LPF, Lice Protection Factor). Το εξειδικευμένο λάδι πολυμερούς έχει διπλή δράση: αφενός εμποδίζει την αναπνοή των ψειρών και αφετέρου προκαλεί την αφυδάτωσή τους. Δεν περιέχει νευροτοξικά εντομοκτόνα αλλά ούτε και σιλικόνες (π.χ. διμεθικόνη), έτσι δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας στα μαλλιά.

4η κίνηση: Δοκίμασε την ηλεκτρική χτένα

Τα μαλλιά απαλλάσσονται από ψείρες και κόνιδες με ένα απλό χτένισμα. Είναι τελείως ακίνδυνη, χωρίς τη χρήση χημικών μέσων. Οι ψείρες σκοτώνονται χάρη στην ηλεκτρική τάση που υπάρχει ανάμεσα στις άκρες της χτένας. Δοκίμασε την Ηλεκτρική Χτένα για Ψείρες LCS της MEDISANA. Διαθέτει ηχητική ένδειξη λειτουργίας και ενσωματωμένο βουρτσάκι καθαρισμού.

5η κίνηση: Χρησιμοποίησε πιστολάκι

Προσπάθησε να ζεσταίνεις το κεφαλάκι του παιδιού με το σεσουάρ, όχι όμως όταν ακολουθείς αντιφθειρική αγωγή. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια της τρίχας στους 50 βαθμούς κελσίου για 5 λεπτά έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

6η κίνηση: Μη βάζεις ξύδι!

Όταν ακολουθείς αντιφθειρική αγωγή μη βάζεις ξύδι ούτε conditioner επειδή αδρανοποιούν το αντιφθειρικό που έχει παραμείνει στην τρίχα.

7η κίνηση: Απέφυγε τα γιατροσόφια

Μην αλείφεις τα μαλλιά με ελαιόλαδο, βούτυρο, μαγιονέζα ή βαζελίνη προκείμενου να προκαλέσεις ασφυξία στις ψείρες. Δύσκολα παθαίνουν κάτι τέτοιο από αυτά τα υλικά. Σπιτικές συνταγές που περιλαμβάνουν βενζίνη ή πετρέλαιο μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο δέρμα του παιδιού (όπως έγκαυμα). Προτίμησε τα φαρμακευτικά προϊόντα που παρέχουν ασφαλές αποτέλεσμα στην απομάκρυνση της ψείρας.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .