Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τέλος στη λιπαρότητα, τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα με 5 κινήσεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Μαρτίου 2017

Η λιπαρότητα απασχολεί πολλές γυναίκες αλλά και άντρες, σε όλες τις ηλικίες. Συχνά η λιπαρότητα κάνει το δέρμα να δείχνει θαμπό, άτονο και κουρασμένο ενώ τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα επιδεινώνουν την κατάσταση. Αυτά τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται με τη σωστή καθημερινή φροντίδα που θα βρεις στο φαρμακείο. Δες πώς μπορείς να βάλεις τέλος στη λιπαρότητα, τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα με 5 κινήσεις.


1ο βήμα: Σωστός καθαρισμός πρωί βράδυ

Τα σπυράκια και οι ατέλειες δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των νεαρών κοριτσιών. Πολλές γυναίκες εμφανίζουν σπυράκια ή και ακμή, λόγω ορμονικών διαταραχών αλλά και στρες. Για να έχεις απαλή, καθαρή επιδερμίδα και να περιορίσεις την εμφάνιση ατελειών πρέπει πρώτα από όλα να καταπολεμήσεις τα μαύρα στίγματα που φράσσουν τους πόρους. Μην χρησιμοποιείς ακατάλληλα, σκληρά ή επιθετικά προς την επιδερμίδα σου, προϊόντα επειδή δημιουργούν ξηρότητα στην επιδερμίδα. Τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της ξηρής επιδερμίδας από τα καθαριστικά μπορεί εύκολα να παγιδεύσουν σμήγμα και βακτήρια δημιουργώντας περισσότερα σπυράκια και μαύρα στίγματα. Καθάριζε το πρόσωπό σου κάθε πρωί με ένα ειδικό προϊόν που θα βρεις στο φαρμακείο που να μην περιέχει σαπούνι, να μην αποφράσσει τους πόρους και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα όπως το Liquid Washing Emulsion Βlue της EUBOS που είναι υγρό καθαρισμού αντί σαπουνιού για τον καθημερινό καθαρισμό και την περιποίηση προσώπου και σώματος. Προσφέρει βαθύ καθαρισμό με το ειδικά επιλεγμένο μείγμα ουσιών, αφαιρώντας τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα. Είναι απαλό για το δέρμα, με τον συνδυασμό ενεργών συστατικών ενυδάτωσης, προστατεύει τη φυσική βιόσφαιρα του δέρματος και είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό του προσώπου με προβλήματα ακμής. Φρόντισε να καθαρίζεις σχολαστικά το πρόσωπό σου, πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση με ένα gel ή με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες όπως ο γλυκονικός ψευδάργυρος και ο θειικός χαλκός ή το γλυκολικό οξύ που έχει απολεπιστική και σμηγματορυθμιστική δράση και όχι με γαλάκτωμα και να απομακρύνεις το μακιγιάζ. Σε αυτό θα σε βοηθήσει το καθαριστικό προσώπου που αφαιρεί απαλά το μακιγιάζ Sebium H2O της BIODERMA.Το Sebium H2O είναι το 1ο νερό micellaire αφαίρεσης make-up για μικτό ή λιπαρό δέρμα που μιμείται τη φυσική σύνθεση του δέρματος για τέλεια αφαίρεση μακιγιάζ και απόλυτο σεβασμό ακόμη και για το πιο ευαίσθητο δέρμα. Χάρη στο κατοχυρωμένο σύμπλεγμα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Fluidactiv® που ρυθμίζει την ποιότητα του σμήγματος βιολογικά δεν φράζει τους πόρους και αφαιρεί το μακιγιάζ χωρίς να ξηραίνει το δέρμα.

2ο Βήμα: Απολέπιση 1 με 2 φορές την εβδομάδα

Εάν η λιπαρότητα επιμένει, δοκίμασε 2 φορές την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση με ένα ελαφρύ scrub που να περιέχει φυτικά συστατικά και σαλικυλικό οξύ που καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους ενώ απολεπίζουν την επιδερμίδα, απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα και ρύπους από την επιφάνειά τους. Θα λατρέψεις την Face Scrub με Ελιά της APIVITA. Είναι ένα ιδανικό απολεπιστικό κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας και ιδιαίτερα για ανθεκτικές, μικτές και λιπαρές, αποτελείται κατά 88% από φυσικά συστατικά με αποτέλεσμα να προσφέρει στην επιδερμίδα του προσώπου σου βαθιά απολέπιση, λείανση και απαλότητα αλλά και μοναδική αίσθηση αναζωογόνησης, ευφορίας και φρεσκάδας! Πρόσεχε όμως να μην υπερβάλλεις με τον καθαρισμό και τη συχνή απολέπιση γιατί μπορεί να αφυδατώσουν την επιδερμίδα σου και να διαταράξουν την ισορροπία της, προκαλώντας μεγαλύτερο πρόβλημα λιπαρότητας. Κάνε απολέπιση με μέτρο, ιδιαίτερα εάν ταλαιπωρείσαι από ακμή. Εάν έχεις ακνεϊκό δέρμα τότε δοκίμασε την AC Norm Peeling Gel της FREZYDERM που βοηθάει στην αποσυμφόρηση και τη λείανση της ακνεϊκής επιδερμίδας, προσφέρει στην επιδερμίδα βαθύ καθαρισμό, απομακρύνει αποτελεσματικά το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα, ενώ αντιμετωπίζει και καταπολεμά την ανάπτυξη των μικροβίων και τις επιμολύνσεις. Επιπλέον, συμβάλλει στην απομάκρυνση του οξειδωμένου σμήγματος και του πυώδους περιεχομένου των θυλάκων. 

3ο Βήμα: Μάσκα 1 φορά την εβδομάδα

Μία ή και δύο φορές την εβδομάδα κάνε χρήση μιας μάσκας που ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και καθαρίζει τους πόρους. Μη φοβάσαι μήπως επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου. Οι περισσότερες μάσκες για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής είναι σχεδιασμένες να τροφοδοτούν με υγρασία τις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και να την καταπραΰνουν χωρίς να δημιουργούν στίγματα ή σπυράκια. Η Black Mask Peel Off με Αλόη της KALOE είναι ιδανική για όλους τους τύπους επιδερμίδας, με εξαιρετικά αποτελέσματα σε λιπαρές, μεικτές και ευαίσθητες επιδερμίδες ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες άνω των 14 ετών. Περιέχει ειδική σύνθεση από φυτικά εκχυλίσματα που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αντιαισθητικών σμηγμάτων και κηλίδων του προσώπου, βοηθάει στη μείωση της ακμής και των ρυτίδων, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ελευθερώνει τους φραγμένους πόρους καθαρίζοντας σε βάθος την επιδερμίδα, επιτυγχάνει ήπια απολέπιση, ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση των πόρων, απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα της επιδερμίδας, προσδίδει ματ όψη και συγχρόνως λάμψη στην επιδερμίδα, προάγει την κυκλοφορία του αίματος σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Δοκίμασέ τη και θα μας θυμηθείς!

4ο Βήμα: Ενυδάτωση κάθε μέρα

«Μα μπορεί η λιπαρή επιδερμίδα να αφυδατωθεί;», θα αναρωτιέσαι. Φυσικά και μπορεί! Εκτός από καθαρισμό, η λιπαρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση, πάντα με ειδικές κρέμες, με ελαφριά υφή και oil free συνθέσεις που τα έλαια έχουν αντικατασταθεί από υδρόφιλα και μαλακτικά συστατικά που ελκύουν το νερό και το συγκρατούν χωρίς να φράζουν τους πόρους. Μια ενυδατική κρέμα ειδική για λιπαρές επιδερμίδες βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει τη λάμψη της ενώ παράλληλα ρυθμίζει την υπερβολική λιπαρότητα όπως η CLEANANCE EXPERT Soin της AVENE. Είναι ιδανική για λιπαρές ή με τάση ακμής επιδερμίδες και μπορεί να αντιμετωπίσει ήπιες και μέτριες ατέλειες που δημιουργούνται στην ακνεϊκή επιδερμίδα, καθώς και τα μαύρα στίγματα και να προσφέρει στην επιδερμίδα πλούσια ενυδάτωση και αναζωογόνηση! Εκτός από ενυδατική κρέμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έναν ορό (serum) για να διατηρήσεις ενυδατωμένη την επιδερμίδα σου. Οι λεπτόρρευστες υφές των serum ωφελούν το δέρμα χωρίς να το βαραίνουν.

5ο Βήμα: Αντηλιακό οπωσδήποτε!

Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τρία προϊόντα ταυτόχρονα η σωστή σειρά είναι: κρέμα, αντηλιακό και τελευταίο το make up. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, επίλεξε προϊόντα με λεπτόρρευστη υφή που δεν γυαλίζουν. H ANTHELIOS AC Fluid Mat SPF 30+ της LA ROCHE POSAY είναι κρέμα υψηλής αντηλιακής προστασίας με λεπτόρρευστη υφή για το πρόσωπο. Περιέχει ιαματικό νερό της La Roche-Posay, δεν προκαλεί μαύρα στίγματα είναι φωτοσταθερό.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .