Shape
carespot.gr
carespot.gr

Έχεις ευρυαγγείες στο πρόσωπο;10 πράγματα που πρέπει να προσέχεις το χειμώνα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

8 Δεκεμβρίου 2017

Έχεις σπασμένα αγγεία στο πρόσωπο, δηλαδή ευρυαγγείες; Αν ναι, μάθε τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέχεις ειδικά το χειμώνα και αν δεν το κάνεις θα μεγαλώσουν αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα που έχει ήδη αρχίσει να σε ενοχλεί πολύ.


Τι είναι οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο

Οι ευρυαγγείες είναι μικρά αγγεία που υπάρχουν κάτω από το δέρμα ή φλεβίδια κόκκινου, μοβ ή μπλε χρώματος και είναι γραμμοειδή, αστεροειδή ή διάχυτα, κυρίως σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Εμφανίζονται στη μύτη, κάτω από τα βλέφαρα, στα μάγουλα, στο πιγούνι και στη βάση του λαιμού. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να ανασταλεί η εμφάνισή τους. Ωστόσο οι ευρυαγγείες μπορεί να είναι αντιαισθητικές, δεν είναι όμως επικίνδυνες. Απειλεί περισσότερο την αισθητική παρά την υγεία και πλέον μπορεί να αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Σπανιότερα οι ευρυαγγείες προσώπου μπορεί να συνδυάζονται με κνησμό ή αίσθημα τσιμπημάτων ή καύσου.

Που οφείλεται η εμφάνιση των ευρυαγγείων στο πρόσωπο;

Οι λόγοι που εμφανίζονται ευρυαγγείες στο πρόσωπο είναι διαφορετικοί από τους λόγους που εμφανίζονται ευρυαγγείες στα πόδια. Κυρίως η εμφάνιση των ευρυαγγείων στο πρόσωπο οφείλονται:

  • Στη φωτογήρανση του δέρματος.
  • Στη ροδόχρου νόσο, μια μορφή ακμής που παρουσιάζεται σε μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες.
  • Στην κατάχρηση αλκοόλ.
  • Στην αλλαγή υψόμετρου και την αλλαγή θερμοκρασίας.
  • Σε ορισμένες νόσους, όπως ο ερυθηματώδης λύκος, και η συστηματική λήψη κορτιζόνης.
  • Σε κληρονομικότητα.
  • Σε ατυχήματα ομορφιάς.


Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέχεις το χειμώνα όταν έχεις ευρυαγγείες

1) Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου!

Η UV ακτινοβολία του ηλίου διασπά το κολλαγόνο, που αποτελεί το βασικό συστατικό των τοιχωμάτων των αγγείων, οδηγώντας σε λέπτυνση και εξάπλωσή τους, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ευρυαγγείων στο πρόσωπο. Γι' αυτό λοιπόν φόρα ΠΑΝΤΑ αντηλιακό, ακόμα και με συννεφιά.

2) Ενυδάτωνε την επιδερμίδα σου

Μια αφυδατωμένη και ξηρή επιδερμίδα είναι περισσότερο ευάλωτη στις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, ειδικά τώρα το χειμώνα. Προστάτευσε το δέρμα σου με μια πλούσια ενυδατική κρέμα, τώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι έντονες όπως ο ξηρός αέρας, το κρύο και η βροχή.

3) Επίλεξε τα σωστά καλλυντικά

Προτίμησε καλλυντικά εμπλουτισμένα με αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά και καταπραϋντικά συστατικά, όπως είναι το λευκό τσάι, η αλόη, το χαμομήλι, τα φυτικά έλαια από κουκούτσι σταφυλιού κ.ά. καθώς και συστατικά που τονώνουν τη μικροκυκλοφορία και ενισχύουν τα τοιχώματα των αγγείων.

4) Κάνε μία μάσκα

Μία μάσκα μπορεί να καταπραΰνει και να βελτιώσει τη δερματική μικροκυκλοφορία μειώνοντας τις κοκκινίλες, να επανορθώσει την επιδερμίδα και να προσφέρει μία φροντίδα SOS, χάρη στην ταχύτητα δράσης της στις κοκκινίλες και τη θερμοκρασία του δέρματος.

5) Άπλωσε μία στοχευμένη κρέμα

Η ροδόχρους νόσος είναι μια φλεγμονώδης δερματοπάθεια και εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες κατά την τρίτη δεκαετία της ζωής τους συνήθως. Πρόκειται για μια διαταραχή των αγγείων του προσώπου που αντιδρούν σε κάθε ερέθισμα, όπως άγχος, ζέστη, καφές, αλκοόλ, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται τελικά κόκκινο με ευρυαγγείες. Για να μειώσεις τα έντονα και ενοχλητικά σημάδια της νόσου από το πρόσωπό σου διάλεξε από τη λίστα με τις κρέμες που βοηθούν και σε αυτό.

6) Μην πλένεις το πρόσωπό σου με παγωμένο ή ζεστό νερό.

Προτίμησε να πλένεις το πρόσωπό σου με δροσερό ή χλιαρό νερό. Το κρύο νερό ή το πολύ ζεστό αυξάνει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα να σπάνε τα τριχοειδή αγγεία.

7) Πρόσεχε την αποτρίχωση με κερί

Μια συχνή αιτία εμφάνισης ευρυαγγειών στο πρόσωπο είναι η αποτρίχωση με κερί ή τσιμπιδάκι, που δημιουργούν τραυματισμό των ιστών και των αγγείων υποδερμικά. Πρόσεχε όμως και την έντονη τριβή της επιδερμίδας με κάποιο scrub, όταν κάνεις απολέπιση, γιατί μπορεί να την τραυματίσει και να δημιουργηθούν ευρυαγγείες στο πρόσωπο. Απόφυγε τα επιθετικά προϊόντα καθαρισμού και απολέπισης (π.χ. μηχανικό scrub). 

8) Μείωσε το αλκοόλ

Μείωσε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, κάποιων πικάντικων τροφών με πολλά καρυκεύματα, ή υγρών που είναι υπερβολικά ζεστά ή κρύα.

9) Απόφυγε τη σάουνα

Επίσης καλό είναι να αποφεύγεις και τα ατμόλουτρα, τα άγρια σφουγγάρια και τα σκληρά σαπούνια, που εντείνουν το πρόβλημα στο πρόσωπό σου.

10) Προσοχή στα λέιζερ!

Καλό είναι να περιορίσεις τις επεμβατικές διεργασίες με θερμότητα στο πρόσωπο, αν έχεις ήδη παρατηρήσει τα πρώτα σπασμένα αγγεία στο πρόσωπό σου. Έχε υπόψη σου ότι τα laser και τα ραδιοκύματα είναι μηχανήματα που η αποτελεσματικότητα τους και η ασφάλεια τους εξαρτάται από το χειριστή. Μπορεί να μην καίνε το δέρμα, αλλά με τη θερμική ενέργεια “καίνε” το χαλασμένο αγγείο. Ωστόσο χρειάζεται να απευθυνθείς σε ειδικό δερματολόγο, εάν θέλεις να σβήσεις μια για πάντα τις ευρυαγγείες από το πρόσωπό σου.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespotgr

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .