Shape
carespot.gr
carespot.gr

Αντηλιακό: 7 λόγοι για να μην το ξεχνάς

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Απριλίου 2018

Το αντηλιακό δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς μόνο το καλοκαίρι. Το να προστατέψεις το δέρμα σου από τις ακτίνες του ήλιου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, αποτελεί θέμα υγείας. Μάθε τους 7 λόγους για τους οποίους απαγορεύεται να ξεχνάς να «φοράς» αντηλιακό χειμώνα - καλοκαίρι!


1) Το αντηλιακό προσφέρει προστασία

Οι δύο τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας UVA και UVB κάνουν το εξής: η UVA μας γερνάει και η UVB μας καίει. Και οι δυο τύποι, ανεξάρτητα από το εάν κάνει κρύο και έχει συννεφιά, το 80% του ήλιου περνάει από τα σύννεφα, ή έχει ζεστό καιρό, υπάρχουν χειμώνα καλοκαίρι. Στις ημέρες με μερική υγρασία, μόνο η ορατή και υπέρυθρη ακτινοβολία UVC/IR (όχι η UVB) μπλοκάρεται από τον ήλιο. Οι ακτίνες του ήλιου φτάνουν σ’ εμάς ακόμα και όταν νομίζουμε ότι είμαστε προστατευμένοι στη σκιά.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψεις το δέρμα σου είναι το αντηλιακό. Δεν μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τον ήλιο φορώντας ένα φόρεμα με μανίκια! Ένα βαμβακερό φόρεμα, δεν προσφέρει καμία προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Η εφαρμογή αντηλιακού εμποδίζει τις βλαβερές ακτίνες να εισχωρήσουν στο δέρμα και να προκαλέσουν προβλήματα.

2) Το αντηλιακό αποτρέπει την πρόωρη γήρανση

Όλοι θέλουμε να δείχνουμε νεότεροι και να έχουμε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς αντηλιακό, από τώρα. Προστατεύει το δέρμα σου από τα σημάδια πρόωρης γήρανσης, όπως ρυτίδες, πανάδες και λεπτές γραμμές καθώς και από την ξηρότητα και θαμπάδα της επιδερμίδας.

3) Το αντηλιακό ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος

Η μείωση του όζοντος μας έχει κάνει περισσότερο ευάλωτους και εκτεθειμένους σε σοβαρές δερματικές παθήσεις. Για τον καρκίνο του δέρματος, ευθύνονται τόσο οι ακτίνες UVA όσο και οι UVB. Το αντηλιακό σε προστατεύει από τον χειρότερο τύπο καρκίνου του δέρματος, το μελάνωμα, ο οποίος μπορεί να είναι απειλητικός για τη ζωή.

4) Το αντηλιακό μειώνει τις κηλίδες και τις πανάδες

Βάζοντας αντηλιακό στο πρόσωπο θα αποφύγεις την εμφάνιση των κηλίδων καθώς και την εμφάνιση ακμής και άλλων δερματοπαθειών που επιδεινώνονται με την ηλιακή ακτινοβολία ή προϋπήρχαν ή δημιουργήθηκαν σαν παρενέργειες από την αντίδραση με άλλα φάρμακα για την καταπολέμηση της ακμής ή άλλων δερματικών παθήσεων.

5) Το αντηλιακό σε προστατεύει από το ηλιακό έγκαυμα

Τα ηλιακά εγκαύματα αποδυναμώνουν το δέρμα και ως συνέπεια το δέρμα ξεφλουδίζει πρήζεται, κοκκινίζει και σε πιάνει φαγούρα. Αυτό προέρχεται από την επίδραση των ακτίνων UVB. Σύμφωνα με μελέτη τα επαναλαμβανόμενα ηλιακά εγκαύματα αυξάνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση μελανώματος

6) Το αντηλιακό αποτρέπει το μαύρισμα

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το μαύρισμα είναι υγιές, εξού και η λέξη ηλιοθεραπεία. Αν και το μαύρισμα είναι μία αμυντική λειτουργία του οργανισμού, ένα τείχος προστασίας έναντι της επικίνδυνης υπεριώδους ακτινοβολίας, αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι ενώ κάνεις ηλιοθεραπεία για να μαυρίσεις, κινδυνεύεις από τις υπεριώδεις ακτίνες Β. Επίλεξε ένα αντηλιακό που έχει ελάχιστο SFP 30 για να εμποδίσεις το μαύρισμα που προκαλείται από UVB. Και, εφάρμοζε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες, ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα.

7) Το αντηλιακό βελτιώνει την υγεία του δέρματος

Οι βασικές πρωτεΐνες του δέρματος, όπως το κολλαγόνο, η κερατίνη και η ελαστίνη, προστατεύονται από το αντηλιακό. Αυτές οι πρωτεΐνες απαιτούνται για τη διατήρηση της λείας επιδερμίδας. Φρόντισε το αντηλιακό σου να περιέχει οξείδιο του τιτανίου.


Τι θα πρέπει να προσέχεις στο αντηλιακό που θα επιλέξεις;

• Να περιέχει φίλτρα αντηλιακής προστασίας ευρέος φάσματος UVB /UVA (βραχείες και μακρές). Μόνο τα αντηλιακά ευρέος φάσματος, με SPF 15 - SPF50+ μπορούν να προλάβουν τη φωτογήρανσης και τον καρκίνο του δέρματος.

• Να είναι εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες για την προστασία της επιδερμίδας από την υπέρυθρη και ορατή ακτινοβολία UVC/IR

• Να περιέχει ενυδατικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες.

• Να είναι ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespot.gr

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .