Shape
carespot.gr
carespot.gr

Αντιμετώπισε την κυτταρίτιδα με αυτά τα 5 βότανα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

17 Μαΐου 2018

Η κυτταρίτιδα βρίσκεται κυρίως στους μηρούς, τους γλουτούς και το στομάχι και είναι το αποτέλεσμα της ανομοιόμορφης κατανομής του λίπους που συσσωρεύεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτό το λίπος πιέζει τον συνδετικό ιστό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και έτσι εμφανίζεται η όψη του φλοιού του πορτοκαλιού. Περίπου το 80% των γυναικών έχουν κάποιο βαθμό κυτταρίτιδας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείς από αυτό είναι να ακολουθείς μια θρεπτική διατροφή και να ασκείσαι τακτικά. Ωστόσο, λαμβάνοντας συγκεκριμένα βότανα μπορείς να τη μειώσεις.


Διάβασε σχετικά: Τα 5 πιο στοχευμένα συστατικά που εξολοθρεύουν την κυτταρίτιδα


5 βότανα κατά της κυτταρίτιδας

1) Πράσινο τσάι

Είναι ένα δημοφιλές βότανο για την κυτταρίτιδα επειδή έχει διπλό αποτέλεσμα - είναι υψηλό σε αντιοξειδωτικά και έτσι καταπολεμά τις βλάβες των ελεύθερων ριζών, αποκαθιστώντας την υγεία των κυττάρων σε φυσιολογικά επίπεδα ενώ ως γνωστό μπορεί να βοηθήσει και στο αδυνάτισμα. Το Green Tea Δίαιτα & Αδυνάτισμα της HEALTH AID αποτελείται από τιτλοδοτημένο βότανο υψηλής δυναμικότητας με υψηλή περιεκτικότητα σε κατεχίνες. Δηλαδή τα ενεργά συστατικά που προσδίδουν στο πράσινο τσάι ευεργετικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα γιατί αυξάνει τον μεταβολισμό και τις καύσεις. Το Πράσινο Τσάι 350mg Απώλεια Βάρους της SUPERFOODS είναι φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με τιτλοδοτημένο εκχύλισμα από Πράσινο Τσάι με σταθερή ποσότητα πολυφαινολών του συστατικού του καρπού που είναι μελετημένο για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Συμβάλλει στο αδυνάτισμα καθώς περιέχει πολυφαινόλες και έχει θετική επίδραση στην τόνωση του μεταβολισμού.

2) Λουΐζα

Η λουΐζα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, γι’ αυτό και είναι μια καλή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών. Επίσης, συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμούκαι στη ρύθμιση της όρεξης.

Δοκίμασε το Ρόφημα Βοτάνων για Αδυνάτισμα της NOVOMED. Στραγγιστό ρόφημα από σύμπλεγμα βοτάνων για απώλεια βάρους και αποτοξίνωση του οργανισμού. Αυξάνει τις καύσεις του περιφερειακού λίπους και αναστέλλει την κατακράτηση υγρών. Ήπια διουρητικό αποβάλλει τα περιττά υγρά και τις τοξίνες από την καύση του λίπους. Ιδανικό για λιποδιάλυση και πολύ βοηθητικό στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

3) Kelp

Πλούσια σε ιώδιο, αυτά τα φύκια χρησιμοποιούνται συχνά για την κυτταρίτιδα,  περιτυλίγοντας το σώμα ως μια βαθιά αποτοξινωτική αγωγή που περιορίζει τις τοξίνες και τονώνει τον μεταβολισμό. Στη διατροφή μπορεί να διεγείρει τον θυρεοειδή αδένα, να βελτιώσει το μεταβολισμό και έτσι να βοηθήσει στη μείωση των λιπών που συνθέτουν την κυτταρίτιδα.

Δοκίμασε το Kelp της HealthAid είναι ιδανικό φυτικό συμπλήρωμα διατροφής από φύκια (του γένους Laminaria), συλλεγμένα επιλεκτικά από υποθαλάσσια, πλούσια σε μέταλλα φυτά της Νορβηγίας. Η τακτική λήψη του Kelp συμβάλλει στον εμπλουτισμό της διατροφής με πρωτεΐνες που δυναμώνουν τον οργανισμό. Βοηθά στην καλή κατάσταση μαλλιών, νυχιών, δέρματος, οστών και μυών.

Προσοχή! Αν υπάρχει πρόβλημα με τον θυρεοειδή -καθώς περιέχουν ιώδιο-, συμβουλεύσου τον ενδοκρινολόγο πριν το καταναλώσεις.

4) Πικραλίδα

Η πικραλίδα βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το συκώτι, επιτρέποντάς του να λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά όταν ξεφορτώνεται τις τοξίνες. Η πικραλίδα περιέχει επίσης κάλιο σε υψηλή συγκέντρωση, πράγμα που βοηθά στην αποτροπή της κατακράτησης υγρών. Μπορείς να πιεις και τσάι πικραλίδας (1 με 2 κουταλιές σε ζεστό  νερό, τρεις φορές την ημέρα).

5) Γαϊδουράγκαθο

Το γαϊδουράγκαθο θεωρείται το βότανο κατά της κυτταρίτιδας. Λειτουργεί ως καθαριστικό του ήπατος, γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά όταν αποβάλλει τις τοξίνες. Αυτό βοηθά επίσης στην κυκλοφορία του αίματος. Δοκίμασε το Milk Thistle 100mg Αποτοξίνωση Ήπατος & Βελτίωση Πέψης της SOLGAR. Το Milk Thistle είναι ένα βότανο, το όποιο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως εδώ και αιώνες από την ιατρική κοινότητα λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων για την υγεία του ήπατος και μάλλον αποτελεί το βότανο με τις πιο πολλές αναφορές σε επιστημονικές μελέτες και έρευνες. Το Milk Thistle, γνωστό και ως γαϊδουράγκαθο, συναντάται κυρίως σε Μεσογειακές χώρες και κύριο δραστικό συστατικό του είναι η σιλυμαρίνη. Προσφέρει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot.gr

 

 


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .