Shape
carespot.gr
carespot.gr

Βάλε κάρβουνο! Γιατί να χρησιμοποιήσεις οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

18 Μαΐου 2018

Τον τελευταίο καιρό το κάρβουνο βρίσκεται παντού. Μαύρες μάσκες προσώπου, λεύκανση δοντιών με ενεργό άνθρακα, μαύρες οδοντόκρεμες και συμπληρώματα διατροφής έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Αλλά είναι ασφαλής η οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα και έχει αποτέλεσμα;


Τι είναι ο ενεργός άνθρακας;

Ο ενεργός άνθρακας είναι γνωστός για τις αποτοξινωτικές του δυνάμεις. Είναι τόσο ισχυρός που στα νοσοκομεία το χρησιμοποιούν για τη θεραπεία ασθενών που έχουν δηλητηριαστεί. Λειτουργεί σαν μαγνήτης, που παγιδεύει και απορροφά τοξίνες 100 φορές καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο συστατικό καθαρισμού.

Ονομάζεται ενεργός άνθρακας επειδή θερμαίνεται χωρίς την παρουσία οξυγόνου χρησιμοποιώντας υλικά, όπως κοκοφοίνικα, μπαμπού ή πριονίδι. Το τελικό προϊόν, η σκόνη του ενεργού άνθρακα, έχει εκατομμύρια μικροσκοπικούς πόρους - αυτοί οι μικροσκοπικοί πόροι είναι που παγιδεύουν τις τοξίνες και τα χημικά. Επιπλέον, ο ενεργός άνθρακας είναι αρνητικά φορτισμένος και έτσι δεσμεύονται πολλές ουσίες με θετικά φορτία - συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων ριζών, των τοξινών, των αερίων και των χημικών ουσιών.


Μαύρη οδοντόκρεμα: Τα 3 οφέλη της

1) Απομακρύνει τις δυσχρωμίες

Εάν είσαι λάτρης του καφέ, του τσαγιού ή του κόκκινου κρασιού, η οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα μπορεί να σου ταιριάζει, επειδή είναι αποτελεσματική στην απομάκρυνση επιφανειακών λεκέδων. Οι επιφανειακοί λεκέδες ή αλλιώς εξωτερικές δυσχρωμίες διαφέρουν από τους πιο βαθύτερους λεκέδες ή εσωτερικές δυσχρωμίες. Οι εσωτερικές δυσχρωμίες προκαλούνται από: φθορίωση, βλάβη, αδύναμο σμάλτο, φαρμακευτική αγωγή όπως κάποια αντιβιοτικά και οτιδήποτε επηρεάζει το δόντι από μέσα. Οι εξωτερικές δυσχρωμίες προκαλούνται από: καφέ, τσάι, κόκκινο κρασί, καπνό, μούρα, άλλα τρόφιμα με χρωστικές. Η οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα είναι εξαιρετική για τις εξωτερικές δυσχρωμίες των δοντιών. Τα ενεργά σωματίδια του άνθρακα απορροφούν τα σωματίδια που δημιουργούν χρώσεις σαν μια ηλεκτρική σκούπα. Επιπλέον o δείκτης αποτριβής - αποτελεί το μέτρο για τη λειαντική δράση στις οδοντόκρεμες - είναι πολύ χαμηλός, περίπου 60 και κάτω, από κάθε άλλη οδοντόκρεμα στην κατηγορία των λευκαντικών.

2) Απομακρύνει την πλάκα

Η οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα αυξάνει το pH του στόματος και μπορεί να συμβάλει στη μείωση της συσσώρευσης όξινων πλακών και στην καταπολέμηση της κακοσμίας. Η διατήρηση της ισορροπίας των βακτηρίων της στοματικής κοιλότητας είναι σημαντική για τη διατήρηση της καλής οδοντικής υγείας.

3) Βοηθά στη λεύκανση των δοντιών

Οι περισσότερες λευκαντικές οδοντόκρεμες περιέχουν συστατικά που δημιουργούν αποτριβές όπως είναι η κιμωλία ή τα πυριτικά άλατα ή χημικούς παράγοντες όπως τα υπεροξείδια. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τα ούλα, τα δόντια και το βλεννογόνο του στόματος ενώ οι αποτριβές, πέρα από την αφαίρεση των χρώσεων, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη διάβρωση του σμάλτου. Η οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα επαναφέρει το φυσικό λευκό χρώμα των δοντιών με ήπιο τρόπο χωρίς να φθείρει το σμάλτο.


Πώς να χρησιμοποιήσεις μία οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα

Η οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα δεν έχει πάντα την ίδια χρήση με μία κανονική οδοντόκρεμα, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις διαφορετικά.

Όταν χρησιμοποιείς την οδοντόκρεμα άφησέ τη για 5 με 10 λεπτά στα δόντια και ξέπλυνε μετά. Καλό είναι να μην βουρτσίζεις βίαια τα δόντια σου με οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα γιατί μπορεί να βλάψεις το σμάλτο των δοντιών σου.

Ανάλογα την μάρκα του προϊόντος, δεν χρειάζεται καθημερινή χρήση οδοντόκρεμας με ενεργό άνθρακα.

Δοκίμασε τη NATURA SIBERICA - Φυσική Λευκαντική οδοντόκρεμα με κάρβουνο Polar Night

Έχει σχεδιαστεί ειδικά για ασφαλή λεύκανση και βαθύ καθαρισμό. Λειτουργεί αποτελεσματικά λόγω της υψηλής δραστηριότητας των φυσικών συστατικών του. Ο ενεργός άνθρακας κάνει ασφαλή λεύκανση και γυαλίζει το σμάλτο, αφήνοντάς το τέλεια καθαρό και λείο μετά από λίγες μόνο ημέρες χρήσης. Το φυσικό συμπλέγματα λεύκανσης φωτίζει απαλά το χρώμα του σμάλτου, βοηθώντας στην αποκατάσταση της φυσικής λευκότητας των δοντιών. Το θαλασσινό αλάτι που είναι φυσικό αντισηπτικό αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων και συμβάλλει στην ενίσχυση του σμάλτου. Τα άγρια ​​συγκομιδής βότανα της Σιβηρίας μεγιστοποιούν την επίδραση της φρεσκάδας της στοματικής κοιλότητας και παρέχουν ολοκληρωμένη στοματική φροντίδα.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot.gr

 

 

 

 

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ