Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γιατί τα αρώματα από το φαρμακείο είναι ιδανικά για το καλοκαίρι;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

25 Ιουλίου 2018

Κάθε φορά που θες ένα άρωμα για σένα ή για το άλλο σου μισό τρέχεις στο εμπορικό κέντρο; Τη λύση του φαρμακείου τη δοκίμασες; Αν ψάχνεις υπέροχα αρώματα, δίχως εχθρικές για το δέρμα σου ουσίες και σε λογικές τιμές, εδώ είμαστε! Ιδού μερικά καλοκαιρινά αρώματα που θα σε... ξεχωρίσουν από το πλήθος.

 

Γιατί τα αρώματα από το φαρμακείο είναι ιδανικά για το καλοκαίρι;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξεις ένα άρωμα από το φαρμακείο αλλά τώρα το καλοκαίρι συγκεντρώσαμε τέσσερις ακόμη!

 

1) Επειδή είναι alcohol free

Όποιο άρωμα περιέχει οινόπνευμα συνήθως αφήνει λεκέδες και στίγματα στην επιδερμίδα όταν αυτή εκτίθεται στον ήλιο. Τα περισσότερα αρώματα με την ένδειξη alcohol free είναι πιο δροσερά και ανάλαφρα και μπορούν να φορεθούν στον ήλιο χωρίς πρόβλημα.

2) Επειδή έχουν τα τέλεια body mist

Τα body mist προσφέρουν ενυδάτωση σε μορφή αρώματος ή είναι άρωμα με ενυδατικές ιδιότητες. Τα αρωματισμένα λάδια για το σώμα όπως είναι τα λεγόμενα body mist είναι πολλαπλών χρήσεων, ενυδατώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα ενώ περιέχουν αρώματα σε solid (στέρεη) μορφή. Το καλύτερο; Κάποια προσφέρουν και μια ωραία χάλκινη απόχρωση στην επιδερμίδα. Το ίδιο κάνουν και τα hair mist. Απλώς τα απλώνεις στα μαλλιά και τα αφήνεις να ευωδιάζουν.

3) Επειδή έχουν ελαφριές συνθέσεις

Τα περισσότερα αρώματα στο φαρμακείο έχουν ανάλαφρες και διακριτικές, δροσερές συνθέσεις που χαρίζουν αίσθηση φρεσκάδας. Ταιριάζουν απόλυτα στην ανέμελη διάθεση της εποχής. Η εκδοχή που προτιμάται το καλοκαίρι είναι τα eau de toillete, επειδή περιέχουν μικρότερο ποσοστό αρωματικών ελαίων. Είναι πιο καθαρά και δροσερά και υπόσχονται να μη σε προδώσουν με περιττές υπερβολές στη μυρωδιά τους και να μη «μιλάνε» πιο δυνατά από εσένα που το φοράς. 

4) Επειδή θα βρεις οικονομικές εκδοχές

Δεν είναι απαραίτητο ένα άρωμα να έχει ιδιαίτερο μπουκάλι για να μυρίζει ωραία ούτε να είναι πολύ ακριβό επειδή αυτό σημαίνει ότι είναι και ποιοτικό. Όταν αγοράζεις ένα άρωμα στο φαρμακείο κλείσε τα μάτια σου και εμπιστεύσου την όσφρησή σου. Αυτή μόνον μπορεί να σε οδηγήσει στο ιδανικό άρωμα για το καλοκαίρι.

 

Πώς να διαλέξεις το σωστό άρωμα για το καλοκαίρι;

  •  Παρ’το ελαφριά: Για το καλοκαίρι επίλεξε ένα πιο ελαφρύ άρωμα, καθώς με την υψηλή θερμοκρασία  η οσμή αυξάνεται.
  •  Δοκίμαζε το άρωμα πάνω στο δέρμα σου και όχι στα χαρτάκια. Τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά στο δέρμα. Περίμενε περίπου δέκα λεπτά, για να σταθεροποιηθεί.
  •  Όχι υπερβολές. Μην δοκιμάσεις περισσότερα από τρία αρώματα μαζί, ακόμη κι αν τα βάζεις σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Η όσφρησή σου θα μπερδευτεί.
  •  Αγόρασέ το το πρωί. Προτίμησε να αγοράζεις αρώματα για το καλοκαίρι το πρωί, τότε η όσφρησή σου είναι πιο έντονη. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η όσφρηση αλλάζει καθώς η μέρα προχωράει. Το πρωί που ξυπνάμε είναι εντονότερη, ενώ σταδιακά μειώνεται.
  •  Η ποσότητα εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας. Αν έχεις ξηρό δέρμα βάλε λίγο παραπάνω άρωμα επειδή το άρωμα χρειάζεται λιπαρότητα για να διατηρηθεί. Αν έχεις λιπαρό δέρμα βάλε λιγότερο.
  •  Βάζε το μετά το ντους. Βάζε το άρωμά σου αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους, επειδή οι πόροι είναι ανοιχτοί, απορροφάται καλύτερα και διαρκεί περισσότερο.
  •  Μη ρίχνεις άρωμα πάνω σε μεταλλικά κοσμήματα ή πέρλες. Τα αρώματα που περιέχουν οινόπνευμα τα οξειδώνουν.
  •  Όχι πάνω στα ρούχα. Μη ρίχνεις άρωμα πάνω στα ρούχα σου γιατί κάποια αφήνουν λεκέδες.
  •  Προστάτεψέ το. Αποθήκευέ το άρωμά σου σε ντουλαπάκι και μην το αφήνεις εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία, γιατί αλλοιώνεται η οσμή του.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespotgr

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .