Shape
carespot.gr
carespot.gr

Λίπος στο συκώτι: Tips και συμπληρώματα για να το εξαφανίσεις

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

29 Μαρτίου 2018

Όταν η αποθήκευση λίπους στο συκώτι είναι υψηλή τότε μιλάμε για λιπώδη νόσο του ήπατος. Η λιπώδης νόσος του ήπατος προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο συκώτι, καθώς το εμποδίζει να απομακρύνει τις τοξίνες και να παράγει χολή, το υγρό που διευκολύνει την πέψη των τροφών. Οι διατροφικές αλλαγές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση λίπους στο συκώτι.


Tips και συμπληρώματα

1.Χάσε βάρος

Προσπάθησε να χάσεις το 10% του βάρους σε περίοδο 6 μηνών με κάποιο ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, επειδή η απότομη απώλεια βάρους μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα και να δημιουργήσει επιπλοκές.

2.Προτίμησε άπαχα

Μείωσε τα κορεσμένα και τα trans λιπαρά και προτίμησε τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά στη διατροφή σου. Προτίμησε άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι), φρόντισε να αφαιρείς το ορατό λίπος από το κρέας και επίλεγε κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι, ψαρονέφρι και διάφορα ψάρια όπως σολομό, τόνο, σαρδέλα κ.ά. Το ελαιόλαδο να είναι το κύριο έλαιο μαγειρικής παρασκευής.

3.Κόψε τα γλυκά

Μείωσε την κατανάλωση των απλών υδατανθράκων και αύξησε  την κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες. Συγκεκριμένα, κατανάλωνε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, περιόρισε τα γλυκά, τους έτοιμους χυμούς και τη ζάχαρη.

4.Μείωσε το αλκοόλ

5.Επέλεγε ψάρι

Κατανάλωνε ψάρι δύο φορές την εβδομάδα με σκοπό την ενίσχυση της πρόσληψης των ω-3 λιπαρών οξέων.

6.Πάρε συμπληρώματα

Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για τις αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύει, αποτοξινώνει και ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος, αυξάνοντας τη σύνθεση και την αποβολή της χολής και βοηθώντας στη μείωση της χοληστερόλης. Τέλος, προστατεύει το ενδοθήλιο του στομάχου από υψηλά επίπεδα οξύτητας. Δοκίμασε το Turmeric Root 350mg Υγεία Ήπατος της TERRANOVA.

Το φλαβονοειδές σιλυμαρίνη, η δραστική ουσία του γαϊδουράγκαθου, είναι αντιοξειδωτικό. Βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων και μεγάλων τμημάτων ιστών, ενεργοποιώντας την πρωτεϊνική σύνθεση στα ηπατικά κύτταρα με την αύξηση της δραστηριότητας του γενετικού υλικού (DNA-RNA). Παράλληλα προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα, εμποδίζοντας τις τοξίνες να εισχωρήσουν σ ’αυτά και εξουδετερώνοντας τις τοξίνες που έχουν ήδη εισχωρήσει. Το Milk Thistle 500mg Αποτοξίνωση & Αντιοξειδωτική Προστασία του Ήπατος της HEALTH AID περιέχει τουλάχιστον 80% σιλυμαρίνη. Ισχυρό αντιοξειδωτικό, με αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Προστατεύει το ήπαρ από τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ηπατίτιδα και ο ίκτερος.

Το Milk Thistle 8500mg Υγεία Ήπατος της LAMBERTS ενδυναμώνει και προστατεύει τη λειτουργία του ήπατος, έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Βοηθά στην παραγωγή νέων ηπατοκυττάρων και προλαμβάνει τη συσσώρευση τοξίνων στο συκώτι, χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του γαιδουράγκαθου που περιέχει.

7.Ασκήσου

Εκτός από τη σωστή διατροφή απαιτείται και τακτική σωματική άσκηση. Ακόμη και 30 λεπτά άσκησης τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα συμβάλλουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespot.gr


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .