Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα 6 καλύτερα βότανα για την τριχόπτωση

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

27 Μαρτίου 2018

Η τριχόπτωση εμφανίζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το πρόβλημα που την προκαλεί. Αν και η απώλεια 100 τριχών την ημέρα είναι φυσιολογική, όταν η τριχόπτωση επεκταθεί, μπορεί να είναι παθολογική και καλό είναι να επισκεφθείς έναν ειδικό που θα αντιμετωπίσει τα αίτιά της και θα σου συστήσει τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης.


1) Δεντρολίβανο

Τα οφέλη του δεντρολίβανου για τα μαλλιά είναι πολλά και ποικίλα. Αν και δεν συνιστάται να καταπιείς το έλαιο του δενδρολίβανου ή να το εφαρμόζεις απευθείας στο δέρμα, έχει διάφορες χρήσεις και οφέλη για το σώμα, ειδικά για τα μαλλιά, όταν αναμιγνύεται με άλλα έλαια. Έχει αποδειχτεί ότι είναι ευεργετικό για την υγεία των μαλλιών και πιο συγκεκριμένα για την ανάπτυξη των τριχών. Υποστηρίζει το κυκλοφορικό σύστημα, διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι. Εκτός από την ανακούφιση από τη φαγούρα και την ξηρότητα, μειώνει την πιτυρίδα. Τα ευεργετικά συστατικά του, εισχωρούν τόσο στα λέπια της τρίχας όσο και στους θύλακες της τρίχας και τους δυναμώνουν, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς ανανέωσης της τρίχας. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η τριχόπτωση. Έχει επίσης βρεθεί ότι επιβραδύνει την πρόωρη απώλεια μαλλιών και το γκριζάρισμα. Δοκίμασε το APIVITA - Men’s Tonic Τονωτικό Σαμπουάν για Άνδρες κατά της Τριχόπτωσης με Hippophae TC & Δενδρολίβανο. Αυξάνει το χρόνο ζωής των μαλλιών, διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχών, τονώνει το τριχωτό και τα μαλλιά, καταπολεμά αποτελεσματικά την τριχόπτωση, αυξάνει την πυκνότητα και τη δύναμη των μαλλιών.

2) Λεβάντα

Η λεβάντα έχει ισχυρή αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλει στην εξισορρόπηση της φυσικής παραγωγής ελαίων, βελτιώνει και ενισχύει την ανάπτυξη νέων τριχών. Η λεβάντα καταπραΰνει τους ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής και μπορεί να θεραπεύσει την ξηροδερμία. Αποτρέπει την τριχόπτωση και βοηθά στην αναζωογόνηση της τρίχας. Δοκίμασε το NATURA SIBERICA - OBLEPIKHA Scalp Scrub για το Τριχωτό, για Όλους τους Τύπους Μαλλιών, με εξαιρετικά δραστικά άγριας συγκομιδής βοτάνα Σιβηρίας. Με το Sculp Scrub για το τριχωτό, η Natura Siberica πρωτοπορεί στον τομέα φροντίδας των μαλλιών, καθώς με το προϊόν αυτό προσφέρει μια εξαιρετική θεραπεία για τα μαλλιά, η οποία εκτυλίσσεται σε τρία στάδια περιποίησης. Αρχικά το scrub καθαρίζει την τρίχα και την επιδερμίδα του κεφαλιού σε βάθος, έτσι ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για να δεχτεί όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα βοηθήσουν στην εξυγίανση της. Το scrub θα αυξήσει τη ροή του αίματος στον θύλακα της τρίχας, εμποδίζοντας την απώλεια μαλλιών και θα μειώσει την παραγωγή σμήγματος και την πιτυρίδα, αφήνοντας τα μαλλιά καθαρά, υγιή και λαμπερά!

3) Δάφνη

Το δαφνέλαιο έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες είναι πλούσια πηγή βιταμινών, λιπαρών οξέων και συμβάλει στην καλή υγεία και πυκνότητα των μαλλιών. Δρα ως αντιοξειδωτικό, αποτρέπει και καταπολεμά τους μικροοργανισμούς που βλάπτουν το τριχωτό της κεφαλής και την επιδερμίδα σας. Προστατεύει και ενισχύει τη δομή της τρίχας, τρέφει, δυναμώνει και δίνει λάμψη στο μαλλιά χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Ιδανική για την τριχόπτωση, την ξηροδερμία του τριχωτού της κεφαλής, την ψαλίδα και γενικά για την ενδυνάμωση, τόνωση και λάμψη των μαλλιών. Δοκίμασε τον APIVITA - Hair Loss Night Serum Ορός Νύχτας κατά της Τριχόπτωσης με Hippophae TC & Δάφνη. Αυτός ο ορός νύχτας, αποτελεί μια επαναστατική αγωγή κατά της τριχόπτωσης χάρη στην 98% φυσική του σύνθεση και τις μοναδικές ιδιότητες από ιπποφαές και δάφνη. Ο ορός νύχτας προσφέρει αποτελεσματική και ολιστική φροντίδα που λειτουργεί ενάντια στην τριχόπτωση, δρα ώστε να την περιορίζει ενώ παράλληλα προσφέρει προστασία για να μην εμφανιστεί.

4) Βασιλικός

Ο βασιλικός περιέχει μαγνήσιο, ένα μέταλλο που συμβάλλει σε διαφορετικές χημικές διεργασίες στο σώμα. Το έλαιο μαγνησίου έχει επίσης αποδειχθεί ότι προστατεύει και ενισχύει τη δομή της τρίχας από τη ρίζα ως την άκρη της. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα ωοθυλάκια αναζωογονούνται και παράγουν νέα μαλλιά. Το δε μασάζ με βασιλικό αναζωογονεί τους θύλακες των τριχών και αποτελεί ιδανικό «όπλο» στην περιποίηση των ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών μιας και συμβάλλει στην αναδόμηση και αναζωογόνησή τους. Δοκίμασε το GENOMED - Genethrix Herbal Intrafollicular Gel Θεραπεία κατά της Τριχόπτωσης. Φέρει την υπογραφή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Genomed με φυτικά ενεργά συστατικά (εκχυλίσματα βοτάνων), τα οποία εγγυώνται τη σφαιρικότερη δυνατή προσέγγιση στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

5) Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι, αν και δημοφιλές στην απώλεια βάρους μπορεί επίσης να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, όταν χρησιμοποιείται για θεραπείες τριχόπτωσης. Κύριο συστατικό του πράσινου τσαγιού είναι οι πολυφαινόλες, τα καροτενοειδή, η τοκοφερόλη, η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, το μαγγάνιο και το χρώμιο. Τα περισσότερα από αυτά, αλλά κυρίως η βιταμίνη C, η τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε), τα καροτενοειδή (βιταμίνη Α), ο ψευδάργυρος και το σελήνιο είναι γνωστό ότι εμποδίζουν την τριχόπτωση. Δοκιμάστε το CARESPOT - Anti Hair Loss Shampoo Σαμπουάν κατά της Τριχόπτωσης. Έχει κυτταρικό ενεργοποιητή του θύλακα της τρίχας, ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, περιέχει δραστικές ουσίες που διεγείρουν τη φάση ανάπτυξης των μαλλιών καθώς και προστατευτικά τασιενεργά.

6) Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα περιέχει πρωτεολυτικά ένζυμα, τα οποία συμβάλλουν στη θεραπεία και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό, βελτιώνει την υγεία των τριχοθυλακίων και ενισχύει την υγεία και τη γρήγορη ανάπτυξη των τριχών. Έχει αντιμυκητιακές και αντιικές ιδιότητες, που καταπολεμούν την πιτυρίδα και κάνουν ταυτόχρονα απολέπιση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους θύλακες των τριχών, βοηθά στη μείωση της σμηγματόρροιας του τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον τονώνει την κυκλοφορία, ενυδατώνει, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και δρα ως ήπιο αντιβιοτικό. Η δομή της αλόης βέρα είναι παρόμοια με την κερατίνη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δέρμα και τα μαλλιά, η οποία θρέφει αποτελεσματικά τα τριχοθυλάκια, αλλά και τα μαλλιά σου.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespot.gr

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .