Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τι να κάνεις για να μην υποφέρουν μαλλιά σου το καλοκαίρι!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

24 Ιουλίου 2018

Ήλιος, ζέστη, άνεμος και αλμύρα κάνουν τα μαλλιά σου θαμπά, άτονα, με τάση για φριζάρισμα και άγρια υφή. Επειδή τα μαλλιά σου υποφέρουν το καλοκαίρι προστάτεψέ τα με τους καλύτερους και πιο απλούς τρόπους.

 

1) Βάζε λίγο ξηρό λάδι πριν βουτήξεις στο νερό

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τα προβλήματα που ταλαιπωρούν και κάνουν τα μαλλιά σου να υποφέρουν από το χλώριο, το θαλασσινό νερό και τις υπεριώδεις ακτίνες, είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο conditioner ή ένα ξηρό λάδι. Έτσι τα μαλλιά σου θα απορροφήσουν την υγρασία από το μαλακτικό προϊόν και όχι από το χλώριο της πισίνας ή το αλμυρό νερό ενώ δεν θα αφυδατωθούν κάτω από τον καυτό ήλιο. Γενικά τα ξηρά λάδια φρόντιζε να τα χρησιμοποιείς όσο παραμένεις κάτω από τον ήλιο αλλά και μετά τη δύση του, για άμεση επανόρθωση.

 

2) Χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό μαλλιών

Οι ακτίνες UV μπορεί να είναι σκληρές για τα μαλλιά σου και να τα κάνουν να υποφέρουν το καλοκαίρι. Η έκθεση της τρίχας, χωρίς τη σωστή προστασία, στην υπεριώδη ακτινοβολία, στο αλάτι της θάλασσας αλλά και το χλώριο της πισίνας είναι η αιτία για την έντονη αφυδάτωση, την απώλεια λάμψης και της πειθαρχίας που εμφανίζουν τα μαλλιά το καλοκαίρι. Χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό μαλλιών που θα τα προστατέψεις από τον ήλιο και θα τα βοηθήσει να μην αφυδατωθούν ενώ θα τα διατηρήσει απαλά. Κάθε φορά που θα τα ψεκάζεις με ένα αντηλιακό προϊόν, φρόντιζε να το «δουλεύεις» πολύ καλά, ξεκινώντας με ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και σε όλο το μήκος της τρίχας.

 

3) Μην ξεχνάς να κάνεις μάσκα ενυδάτωσης

Η εντατική ενυδάτωση προστατεύει τα μαλλιά σου. Το λεπτό φιλμ που περιβάλλουν την τρίχα οι ενυδατικοί παράγοντες που περιέχει μία μάσκα, προλαμβάνει τη φθορά από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας. Κάθε φορά που κάνεις μάσκα στα μαλλιά σου είναι σαν να τους προσφέρεις ένα γεύμα, γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Η μάσκα μαλλιών προσφέρει θρέψη, επανόρθωση, τόνωση και αναζωογόνηση σε βάθος βελτιώνοντας την κατάσταση της τρίχας. Άπλωνε τη μάσκα στα μήκη με ξύλινη χτένα που έχει φαρδιά δόντια, για να προστατέψεις τη βρεγμένη τρίχα που είναι ευάλωτη στα σπασίματα, και ξέπλενε με χλιαρό ή δροσερό νερό.

 

4) Πλέξε τα μαλλιά σου

Ο άνεμος στην παραλία μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψεις τα μαλλιά σου είναι να περιορίσεις την έκθεσή σου στον αέρα. Βάλε μία μπαντάνα και πλέξε τα μαλλιά σου σε μία χαλαρή κοτσίδα, εάν είναι μακριά.

 

5) Ρίχνε νερό στα μαλλιά σου πριν μπεις στην πισίνα

Το χλώριο μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά σου και να αλλοιώσει το χρώμα τους. Η τρίχα είναι σαν ένα σφουγγάρι που απορροφά το χλώριο. Γι΄αυτό, προτού μπεις στην πισίνα, βρέξε πρώτα τα μαλλιά σου και δεν θα απορροφήσουν τόσο πολύ χλώριο.

 

6) Ξέβγαζέ τα με νερό μετά το μπάνιο

Φρόντιζε να ξεβγάζεις πάντα τα μαλλιά σου με άφθονο νερό αμέσως μόλις βγεις από τη θάλασσα ή την πισίνα. Όσο το αλάτι και το χλώριο παραμένουν, αυξάνονται οι πιθανότητες για έντονη αφυδάτωση και ευαισθητοποίηση της τρίχας.

 

7) Μην τα στεγνώνεις με το πιστολάκι

Εάν θέλεις να έχεις υγιή μαλλιά, λαμπερά και γερά προσπάθησε το καλοκαίρι να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά. Θα διαπιστώσεις μεγάλη βελτίωση στην τρίχα ενώ θα είναι απαλά και λαμπερά.

 

Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας  #carespotgr

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .